Fast i hissen

Idag på väg hem fastnade vi i hissen och det var inte så kul. Det har varit mycket problem med den här hissen sedan vi flyttade in. Den har stannat, fastnat, läckt ut hydraulolja i källaren, dörrar har gått att öppna utan att hisskorgen varit på plats och den har stannat i fel nivå med våningsplanen osv. Men faktiskt har vi aldrig blivit sittande i hissen någon gång förut.

Ändå har vi lärt känna den här hissen ganska väl så det var ren orutin att fastna kan man säga. När vi började åka lät hissen konstigt, gick långsamt och saktade in långt före våningen som en medpassagerare skulle gå av på och sista biten upp vibrerade den väldigt märkligt. Då borde vi också gått ur hissen istället för att försöka åka vidare.

Och vi kom inte ens ett våningsplan innan hissen gick långsamt, vibrerade så det skallrade i hela hisskorgen och slutligen stannade en halvmeter under ett våningsplan.

Vi var två vuxna och lilla Miranda 7 år och även om jag inte är direkt rädd kan jag helt klart känna olust i sådana situationer. Men med barn med måste man behålla kolugnet. Så jag ringde hisservice och meddelade att vi satt fast och att de gärna fick sätta fart eftersom vi hade barn med i hissen. Sedan var det bara att sätta sig på golvet och distrahera med spel i mobilen :)

Jag tror att jag kommer föredra trapporna en tid framöver faktiskt.

[tags]Höghus, Hyreshus, Hiss, Hissar, Barn, Rädsla[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.