Nicaragua, dag 20

Ometepe

21:26

Nu är ännu en dag slut och ett nytt äventyr stundar. Idag har vi korsat Nicaraguasjön i segelbåt. Vi blev kommenderade att vara färdiga med frukost 05:30 och all packning 06:30 och det var vi så klart också. Vår packning försvann men vår segelbåt dök inte upp förrän kl 11 ungefär. Den hade kört vilse på något vis. Jag är inte ens säker på att det är den ursprungliga båten som kom till slut eller om de fixade fram en ny.

Men vi steg ombord och började segla mot ön där vulkanen Conseption ligger. Seglatsen tog 4–5 timmar och sista 15 distansminutrarna fick vår följebåt med ena kamerateamet bogsera oss för att vi skulle slippa segla hela kvällen. Under seglingen blev Nina lite sjösjuk men fick tabletter mot det. Vi hade rätt roligt eftersom Nina började babbla en massa kul saker. Om det berodde på medicinen vet jag inte :)

Under överfärden provade nog de flesta att segla. Jag och Oskar seglade en stund och jag visade min taktila kompass. Det är en vanlig magnetisk kompass men som inte är spritfylld. När man öppnar locket, låser sig gradskivan i det läge den befann sig i och man kan känna på kompassen i vilken riktning nålen pekar.

Det var ganska svårt att segla rakt med den stora båten, framför allt på grund av den svaga vinden. Blåser det mer har man vind och vågor att styra efter och det känns tydligt i roder och rigg om man avviker från kursen. Nu blåste det så lite så när jag försökte styra gick det mest kors och tvärs. Båten reagerade också så långsamt att det var svårt att kompensera. Men jag styrde en liten stund i alla fall.

När vi kom fram la båten till ute på redden och vi fick hoppa i och simma, eller rättare sagt vada iland. Det var lite fånigt, vi var tvungna att ha flytvästar på, även vi som kunde simma. När jag sedan hoppade i räckte vattnet mig typ till magen eller strax där över.

Jag hjälpte Nina iland och andra hjälpte Arkan och Niclas. Det var otroligt varmt i vattnet och sand som potatismjöl och när vi filmat när Oskar önskade oss välkomna badade vi igen.

Niclas och Arkan fick det tufft igen på grund av den djupa sanden. Det var omöjligt att ta sig fram på egen hand och det blev lite fram och tillbaka innan vi valt lägerplats. Sonia började med maten medan alla andra stökade på med toa och tältuppsättning.

Kvällens lägereldsprat handlade om betydelsen av familj och vänner, jag blev synkad om dagens segling och morgondagens bestigning av vulkanen.

I morgon börjar vandringen upp för berget. Första turen ska vi förvisso åka bil några 100 höjdmeter uppåt innan vi börjar gå till fots. Vi ska bestiga vulkanen från andra sidan så bilresan blir typ runt berget.

Lägret har vi slagit upp på sandstranden alldeles invid havet så inatt kommer jag sova till vågornas brus. Eller förlåt, inte havet, det är en jädrans insjö :)

Men nu ska jag sova.

Relaterade länkar:

[tags]TV, SVT, Sveriges Television, Mot Alla Odds, Reality-TV, Realityserie, Funktionsnedsättning, Funktionshinder, Handikapp, Handikappade, Synskadade, Rörelsehindrade, Döv, Döva, Amputerad, Amputerade, Utmaning, Äventyr, Sydamerika, Nicaragua, Regnskog, Djungel, Stilla havet, Atlanten, Resa, Reseskildring, Reseskildringar, Reseberättelse, Reseberättelser[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.