Resa från Nicaragua del I

Resan hem har börjat och det känns otroligt skönt att äntligen vara på väg hem igen! De senaste tre dagarna har jag dragits med sjukdom och hemlängtan. Att resan nu äntligen börjat, även om den är lång, känns som värme i hela kroppen!

I morse vaknade jag tidigt och spenderade lång tid i duschen. Tvättade håret två gånger och med balsam och bara njöt av upplevelsen! Packningen gick bra att samla ihop trots att jag spridit ut mig över hela hotellrummet så att det såg ut som ett bombnedslag. Kläderna lyckades jag få tvättade på hotellet så väskan luktar inte mögel på mils avstånd längre :)

Alla vi deltagare lastade in oss i en bil och färdades ca tre timmar till flygplatsen i Managua. Stämningen i bilen var god och några var nog lite slitna efter gårdagens avslutningsfest. Jag höll mig vaken hela färden och njöt varje minut.

Väl framme på Managuas flygplats hade vi väldigt gott om tid på oss att checka in och det fanns ingen stress trots att vi både hade vår personliga packning och crewn hade sin teknikpackning. Men allt gick bra.

Nu sitter jag i sätet på en Boeing som just lyft och vänt nosen mot USA och Miami. I flygstolen finns el och man lovar fritt WiFi på en skylt men jag hittar inget så det får gå utan. Jag får åtminstone ladda mobilen inför Atlantenflygningen, det började bli lite kris på batterifronten.

Jag sitter bredvid en av ljudkillarna och vi har det mycket trevligt. Runt omkring mig finns mängder av underbara människor i både crew och bland deltagare jag alltid kommer att minnas och ha en väldigt speciell relation till, så länge jag lever. Jag vet ännu inte hur det kommer kännas att skiljas. Just nu känns det bara bra att vara på väg hem!

SVT – Mot Alla Odds officiella hemsida

[tags]TV, SVT, Sveriges Television, Reality-TV, Dokumentär, Media, Mot Alla Odds, Funktionsnedsättning, Funktionshinder, Handikapp, Handikappade, Tillgänglighet, Synskadade, Rörelsehindrade, Mastiff, Casting, Slutcasting, Bosön, Fystest, Träning, Psykolog, Utmaning, Äventyr, Sydamerika, Nicaragua, Regnskog[/tags]

4 reaktioner till “Resa från Nicaragua del I”

 1. Jag tänkte inte i första hand på konflikter och liknande. Mer på sådant som att ni ibland förflyttade er på annat sätt än det som syntets i tv, och att det blir relationer även till de i produktionsteamet (konstigt hade det ju varit annars, mend dom syns ju inte att dom finns i själva programmet).

  Angående konflikter och liknande. Tänker att det både är naturligt och oundvikligt att det blir sådana när man lever så nära inpå varandra under så lång tid. Och det helt oavsett om man har en funktionsnedsättning eller inte. Det är nog mera ”mänskligt”. Sen tycker jag nog också att det i grunden är bra att det inte visades lika mycket av det i den här sässongen som i förra.

  1. Jag tror det var betydligt mer annan typ av förflyttningar under 2012 års expedition till Afrika. Men då var det tydligen 250 mil och mestadels öken och det är inget man traskar igenom ens som superidrottare. Jag tyckte det var lite tråkigt att de försökte framställa det som om de gick i 250 mil. Lätt orealistiskt :)

   Under vår expedition visades en bussresa och förutom det åkte vi buss och bil ett par gånger. Men som jag brukar skämta om under mina föreläsningar, så var det bara längs enkla partier där det skulle blivit för tråkigt att gå och inget att filma. För att sedan bli avsläppta i ett nytt terrängavsnitt, värre än det föregående :)

   Relationerna till produktionsteamet hölls nog på ett minimum. Och distansen hölls nog olika från individ till individ. Men det är klart att det är omöjligt att inte ha någon relation till dem när man lever så nära och särskilt kamerateamen som filmar oss jämt. Men grundinställningen var ändå att vi skulle vara åtskilda så mycket som möjligt. Inga gemensamma middagar eller frukostar. Men lunchen längs vägen intogs naturligtvis tillsammans med de i produktionen som var med oss och filmade, bar eller körde vatten etc.

 2. Såg ”Mot alla Ods” Både den här sässongen och förra. Är mestadels positiv till programmet (även om det inte är helt odelat). Vill tacka för att du låter oss läsa även dina dagboksanteckningar. Det är väldigt intressant att få även den bilden av resan. Sådant som sker utan kameror eller klips bort i det färdiga programmet. Vissa saker får en annan bild/vinkling då.

  1. Vad roligt att det är uppskattat. Ja när 27 expeditionsdagar ska komprimeras ner till 8 TV-timmar så försvinner mycket. Jag är egentligen i grunden positiv till att man redigerat bort allt tjafs den här säsongen. Det var ju betydligt mer förra året som syntes i TV. Det hade inte varit roligt att titta på de delarna. Samtidigt känns det lite överdrivet nästan, som om inga interna konflikter fanns alls och så var det ju inte.

   Det har inte varit helt okomplicerat att lägga ut dagböckerna. Mycket har redigerats bort och avpersonifierats. Jag har inte varit ute efter att ändra bilden i grunden eller smutskasta någon. Bara visa att konflikter förekom.

   Inte alla är nog glada på mig dock.

   Tack för att du och andra läser och jag blir extra glad för respons i kommentarer. Det gör skrivandet mer meningsfullt :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.