Måste ha en machete!

Joakim Nömell med machete

Det finns egentligen bara en enorm besvikelse när det gäller min vistelse i Nicaragua under inspelningen av Mot Alla Odds, jag fick ingen egen machete! :) Det hade kanske inte varit helt lämpligt om just jag huggit mig fram genom djungeln, men det hade varit hårt att bara ha en hängande på höften som en riktig djungelman :)

Det är något med pojkar och leksaker, vapen och verktyg :) En machete får nog ändå gå under klassen verktyg i det här fallet. Ett verktyg som fungerar som kniv, hammare, yxa etc. Det jag faktiskt minst förknippar den med är ett vapen.

Det var ganska roligt, det blev som en grej för mig att tjata om att få en egen machete, att vi verkligen borde ha det mest för bilden av expedition och äventyr i vildmarken mer än någon verklig användning. Vår expeditionsledare sa vid ett tillfälle, som jag uppfattade som skämt att ”när vi når Stilla Havet ska du få en machete”. Han var väl grymt trött på mig :)

När vi nådde vårt mål och hade ett drygt dygn på oss att turista blev det inte tillfälle att köpa en. Jag hade åkt från mitt kreditkort och hade förvisso kunnat låna pengar, men jag blev lite osäker på huruvida jag skulle kunna passera ett par av världens hårdaste länder med en machete i mitt incheckade bagage. Men mest av allt blev det inget tillfälle och jag lade ner och tänkte att det inte var så viktigt :)

Men det var det tydligen :) Lite fusk, men jag kontaktade en gammal kollega som numera driver en nätbutik som heter Knivhuset.com och frågade honom om han hade machetes i sortimentet. Det var givetvis en dum fråga och det blev ett besök där idag. Det var viktigt att den var tillräckligt stor och givetvis också att den hade lokal anknytning till Nicaragua och Sydamerika och tillverkats där. Det känns tillräckligt dåligt att den är inköpt i Sverige :)

Så även om detta inte blir en souvenir från Nicaragua som naturligtvis hade varit allra bäst, så blev det ändå en symbol för det jag upplevt och det får duga!

SVT – Mot Alla Odds officiella hemsida

[tags]TV, SVT, Sveriges Television, Reality-TV, Dokumentär, Media, Mot Alla Odds, Funktionsnedsättning, Funktionshinder, Handikapp, Handikappade, Tillgänglighet, Synskadade, Rörelsehindrade, Utmaning, Äventyr, Sydamerika, Nicaragua, Regnskog, Machete[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.