Klagat hos hyresvärden del IV

Nu var det en stund sedan jag gnällde över skötseln av hyresfastigheten vi bor i men idag på väg till jobbet rann det över igen och jag lyfte luren och ringde felanmälan. Jag ska väl säga att det behövts ett tag men eftersom det sällan verkar ge någon större effekt bär det så mycket emot att slösa de kronorna samtalet kostar och den tid av mitt dyrbara liv jag slösar bort på ingenting. För så känns det även om vi fått en del fixat här hemma, med tätade fönster, omtapetserade och ommålade rum och nu står faktiskt en ny kyl, frys och spis på plats i köket. Det blev ingen induktionshäll naturligtvis, men en ny, fin och blank traditionell plattspis som åtminstone fungerar lite bättre än den gamla med 20 år på nacken och som inte gick att få ren längre :)

– Hej och välkommen till Stena fastigheter, vad kan jag hjälpa dig med?

  • Yttertaket i köket läcker fortfarande in när det regnar
  • Det rinner vatten längs ytterväggen i vardagsrummet på övervåningen när det regnar
  • Flera element levererar ingen värme
  • Stopp i avloppet på toan på övervåningen
  • Ventilationen till sopnedkastet verkar ha stannat eller snöat igen för det stinker helvete ända in i hallen och en svag stank av sopor blåser in genom ett av eluttagen
  • Någon har kräkts i ena entrén och städning behövs!

Det var bara några av punkterna och jag hörde att tjejen i kundservice inte trodde på mig. Hon trodde väl jag bara var ännu en galning som ringde. Särskilt det där med att det kom stank av sopor ur ett av eluttagen i hallen, men det är faktiskt sant och säkert inte helt orimligt. De elkanalerna går säkert parallellt med sopnedkastet och säkert mynnar ut i samma utrymme också.

Men värst var ändå stanken av spya som börjar bli ofärsk… Någon har kräkts mellan dörrarna i vår sidoentré och det värsta verkar vara upptaget men entrémattan som verkar husera kräkan ligger kvar och stinker.

Nog för att man säkert har fullt upp med att det blivit vinter och allt vad det innebär, men vissa saker måste man prioritera. Och när man föredrar att inte ha något skalskydd på fastigheten som fungerar så att vem som helst kan komma och gå, pissa, spy och sova över i trapphusen så är det inte så konstigt att det blir såhär. Särskilt inte i en fastighet som ligger så centralt placerad vid pendeltåg och med porten mitt emellan en kinarestaurang och en pub.

Vi får väl se om något av detta fixas…

[tags]Hem, Hus, Bostad, Lägenhet, Hyreslägenhet, Hyresrätt, Hyresvärd, Stena Fastigheter, Underhåll, Renovering, Kök, Rum, Badrum[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.