Fjärrstyra hemmet del III

Nu är grunden helt klar. Jag har skaffat alla mottagare jag behöver plus några extra. Det blev ett litet gäng och efter anskaffande av lite skarvsladdar och grenuttag var alla på plats och konfigurerade.

Först gjorde jag dessutom fel när jag lade in samtliga mottagare. När man skulle ange enhetstyp kunde man välja på lite av varje. Bland annat strömbrytare, dimmer, klocka etc. Jag valde typen självlärande av/på-brytare.

Helt plötsligt när jag satt och lade in fjärrströmbrytare i webgränssnittet och gick runt i huset och kopplade in dem, kunde en mottagare som fungerat perfekt i flera dagar bara helt lägga av. De kunde sluta ta emot signaler från Tellstick Net fjärrkontrollen och det gick inte att få liv i dem igen. Det var väldigt förbryllande. Jag provade att ta bort och lägga in dem igen, byta plats om det hade med mottagningen att göra etc, men oftast hjälpte det inte.

Då noterade jag att när man skulle välja enhetstyp i listan fanns flera fabrikat att välja på. Jag hade valt den första posten i listan som inte var angiven med något fabrikat, men det hade ju fungerat perfekt hittills.

Jag hade fått information i min Kjell-butik att märket på fjärrströmbrytarna var Proove som tydligen ägs eller köpts av Nexa. Så det provade jag att välja i listan. Men för att få det helt rätt direkt har jag nu ändrat om till Nexa, eftersom det står Nexa på enheterna.

Lite besvärligt att springa runt och konfigurera om alla igen men efter det hoppas jag att det åter ska fungera stabilt.

Jag har ganska knasiga barn som verkar vara minst lika teknikgalna som sin pappa. I fredags satt näst yngsta dottern i skolan med sin telefon och slog av och på strömbrytare hemma vilket gjorde min fru mycket konfunderad när det plötsligt börjar släckas och tändas saker helt utan förklaring :) Och att samma dotter satt i skogen i en scoutstuga igår kväll och lekte förvånade mig inte :) Inte heller att äldsta dottern sitter på rummet och släcker adventsljusstakarna i köket till mammas förtret :)

Att de inte har några problem att ta till sig tekniken är helt klart och till och med yngsta dottern vet nu hur man trycker på iPaden för att slå på strömmen till TV och digitalbox. Det har jag gjort enkelt med en grupp som ligger överst i listan.

[tags]Hem, Hus, Nexa, Telldus, Tellstick, Hemelektronik, Elektronik, Teknik, Fjärrkontroll, Fjärrstyrning, Belysning, Julbelysning, Jul, Lampor, iPhone, VoiceOver, Tillgänglighet, Synskadade[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.