Mastiff söker dejtingglada singlar

Idag fick jag ett meddelande från produktionsbolaget Mastiffmittfunktionshinder.se där jag är registrerad som medlem. Mastiff som nu håller på med redigeringen av nästa säsong av SVTs reality-serie Mot Alla Odds verkar även hålla på med en ny satsning där funktionshindrade är inblandade.

I meddelandet stod att man höll på med en dokumentärserie där man följer 8 människor med funktionsnedsättning som hittills lagt kärleken åt sidan men nu bestämt sig för att hitta en partner och man sökte därför singlar som var intresserade av att dejta.

Jag var en del i ett massutskick och fick frågan om jag var singel och sugen på att delta eller om jag inte var singel, kände till någon som kunde vara intresserad.

Min spontana reaktion är positiv för att man nu verkar göra en tredje satsning där människor med funktionsnedsättning har en central roll. Först snart 2 säsonger av Mot alla Odds i SVT och nu detta. Det framgick dock inte i vilken kanal dokumentärserien skulle sändas.

Men jag som minns den svidande kritiken mot första säsongen av mot Alla Odds undrar verkligen hur detta ska tas emot bland funktionshindrade. Jag har en stark känsla av att det kommer bli med väldigt negativ kritik eftersom det är främst det som brukar hända. Man kan helt säkert använda samma argument som när man reagerade på Mot Alla Odds.

Själv tänker jag att detta väl i så fall inte är stort värre än Bonde Söker Fru eller Ensam Mamma Söker och liknande TV-produktioner. Man hånar gärna programmen men jag tänker att det säkert som bonde är enormt svårt att träffa en partner när man är bunden vid sitt arbete så hårt som bönder är. Djur kan liksom inte bara stängas av som maskiner i en produktion för att husse eller matte ska ut och dejta lite. Och hur träffar man någon när man ständigt måste vara på sin gård?

Samma när det gäller ensamstående mammor eller pappor. Barnvakt kanske man kan få någon enstaka gång men jag som inte är ensamstående förälder vet minsann hur sällan man får barnvakt för att få egen tid och underhålla det förhållande man har. Och barn lämnar man inte till vem som helst. Och vart går man för att dejta om man inte träffar någon på den där kursen, dansen eller jobbet? Det återstår bara krogen och om jag skulle bli ensam må gud förbjude, så skulle jag föredra myskväll med barnen än raggning på krogen som ju är minst sagt ett osäkert kort.

Och samma är det med ett funktionshinder. Det är oerhört svårt att träffa någon och det är många fler parametrar inblandade än för ensamma mammor och bönder. Man kan inte delta i vilka fritidsaktiviteter som helst om man inte ser, är rullstolsburen, är döv eller liknande. Det är mängder med hinder, små som stora.

Men kanske det största hindret ändå är fördomar och rädslor hos andra människor. Vem vill vara tillsammans med en sån där för att han eller hon är sån där, sitter i en sån där? Tänk om han eller hon mest behöver hjälp och man mer blir en assistent än en partner?

Fördomar känns ofta svåra eller helt omöjliga att besegra. Man måste få träffa och umgås med folk för att de ska förstå att man är som nästan vem som helst. Men får man inte chansen till ens det blir det svårt. Jag brottas med fördomar varje dag både i mitt arbetsliv och på min fritid och ibland kan man känna att man snart övertygat några människor och spridit lite kunskap för att sedan märka att allt är på ruta ett igen.

Så när mycket annat är prövat och inte fungerat, så som information i skolor, eget arbete, politiska påtryckningar etc så tycker jag det är suveränt att TV verkar intresserade av att göra något av det. Hittar man bra människor och får en bra serie, vilken enorm kunskapsspridning och inspirationskälla! Hade jag haft behovet hade jag inte tvekat en sekund!

Läs efterlysningen Mastiff söker dejtingglada singlar.

SVT – Mot Alla Odds officiella hemsida

[tags]TV, Mastiff, Dokumentär, Media, Mot Alla Odds, Funktionsnedsättning, Funktionshinder, Handikapp, Handikappade, Tillgänglighet, Synskadade, Rörelsehindrade, Döv, Döva, Dejt, Dejting, Date, Dating, Kärlek, Singel, Singelliv, Blog, Blogg, Bloggar[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.