Annandag jul

Jag brukar ju skriva några dagar när julen är över, men den här gången känner jag mig verkligen tom på ord och inspirationen är på botten. Någon julkänsla eller julefrid infann sig inte i år heller men det var ett lugnt firande i ett begränsat sällskap med lite mat och julklappar och en tidig kväll. Så på så vis var det perfekt. Inte alla blev helt nöjda med sina julklappar så inte heller på den punkten skedde någon avvikelse :) Mina tankar kring meningen med julen försöker jag hålla tyst om så gott det går :)

De här dagarna tycker jag bara skapar en konstig känsla i kroppen. Trött och vill vila, men en rastlös känsla i kroppen trots att det inte finns något jag känner att jag vill göra. Allt jag skulle vilja göra med barnen kostar pengar och just nu skulle jag helst av allt vilja resa bort till värmen eftersom jag fryser så förbannat och bara gå ut och gå känns jobbigt.

Maria sa en väldigt bra sak nyss, att det känns som om man väntar på något men man har ingen aning om vad man väntar på. Kanske bara att något roligt ska hända, vad det nu skulle var.

Nu är det två arbetsdagar innan nyårshelgen. Jag har bränt all min ledighet så jag får vara en av få som går till jobbet i morgon känns det som.

Nytt år brukar kännas bra tycker jag. När man går ut på nyårsdagen och det är alldeles tyst och tomt och resterna av gårdagskvällen ligger utspridda över marken och en svag doft av krut och frisk luft så brukar det kännas som början på något nytt. Jag hoppas att det känns så även den här gången för den här orkeslösheten, tröttheten och lusten att göra ingenting och samtidigt vara rastlös är ganska frustrerande. Jag vill att löpbandet, skivstången och hantlarna ska kännas lockande och renande igen. Och framför allt längtar jag till cykelsäsongen kan börja.

Det är en spännande vår som ligger framför mig och jag vill kunna glädjas åt allt som ska hända då.

[tags]Jul, Julafton, Juldagen, Annandag Jul, Julfirande, Julklapp, Julklappar, Önskelista [/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.