Då var träningen igång

20130106-142724.jpg

Då har jag äntligen kommit igång med träningen! Jag har inte rört en fena sedan jag kom hem från Nicaragua i mitten på november. Först magsjuk till och från i två veckor och sedan en förkylning som gick runt ett par varv och slutligen en vanvettig brist på inspiration som gjorde att jag inte kunde ta mig för att börja. Samtidigt som jag visste att om jag väl börjar skulle det kännas bättre på många sätt.

Nu har jag just klivit av löpbandet efter 10KM på drygt 57 minuter. Tiden var bara några minuter sämre än mina tider när jag sprang regelbundet. Däremot kan jag se på genomsnittspulsen att jag tappat en del. Men jag vet också att det snart blir normala värden igen om jag bara fortsätter regelbundet.

Men det var inte så jobbigt som jag befarade. Pulsen steg till 160 bpm ganska mycket snabbare än normalt, redan efter 1,5KM och vid det laget brukar jag inte ens ha passerat 140 bpm i normala fall. Men det var inte så tungt och jag behövde inte stanna och gå något under milen. Det räckte med att sänka tempot några gånger och en kort drickapaus efter halva streckan.

Så nu ska jag bara passera perioden med den oundvikliga träningsvärken efter en längre tids uppehåll och sedan lägga upp en plan för löpträningen, cyklingen och styrketräningen. Det är tråkigt att veckan bara har 7 dagar :)

[tags]Träna, träning, Intervallträning, Styrketräning, Hemmaträning, Motion, Konditionsträning, Hälsa, Fitness, Löpning, Löpband, Cykel, Cykling, tandemcykel, Motionscykel, Träningscykel, Spinning, Puls, Pulsband, Maxpuls, Pulsträning, RunKeeper, Nike, NikePlus, Nike Plus[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.