RunKeeper del III

Mycket av det jag önskade när jag skrev om RunKeeper senast i slutet på juni har kommit i appen. Det kom en vän-flik under vilken man kunde söka efter RunKeeper-vänner både via sin adressbok i telefonen och även via Facebook. På det viset har jag hittat flera nya att lägga till i mitt street team. Att kunna logga sin träning är väldigt inspirerande för än själv att fortsätta och att interagera med sina vänner är också väldigt inspirerande. Ännu så länge kan man bara se leaderboard, hur många aktiviteter ens vänner genomfört och de som inte varit så aktiva kan man ”knuffa” lite på med ett tryck på en knapp. Jag antar att de då får upp en liten notis om att sätta igång :)

I den senaste versionen har man tagit ytterligare ett stort steg framåt genom att göra det möjligt att köpa RunKeeper Elite direkt i appen och man betalar via sitt AppleID. Tidigare har man varit tvungen att göra ett köp på deras hemsida vilket har känts jobbigt eftersom man blivit så bortskämd med alla in-app-köp.

Det står att man också fixat stabilitet- och buggfixar och det jag har haft problem med har jag inte kunnat testa. Det har varit problem med att telefonen blivit seg och appen kraschat vid långtidsaktiviteter, som senast när vi cyklade Roslagshösten 2012. Då kraschade appen 2 gånger under de 5 timmar det tog att cykla och redan efter någon timme var telefonen så seg att röstuppläsningen av distans och tid hackade. Då hade jag inte ens pulsband anslutet till telefonen.

Om detta blivit bättre eller ej får testas senare i vår. Det lutar ändå åt en separat cykeldator som är konstruerad enbart för just detta. Inför de långlopp som väntar i vår vill man inte ha strul med loggningen och man vill inte behöva oroa sig och kontrollera telefonen var och var annan minut för att säkerställa att den fortfarande är med.

Jag får även testa om den nya versionen av RunKeeper blivit mer kompatibel med flera pulsband. Tidigare fungerade bara något enstaka och det jag köpte var man tvungen att ansluta med en annan app för att sedan starta RunKeeper. Det fungerade men var väldigt frustrerande.

[tags]Träna, Träning, Fitness, Hälsa, RunKeeper, iPhone, Puls, Pulsband, Cykel, Cykling, Tandemcykel, Löpning[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.