MSN Messenger går i graven del II

Så där ja, nu har jag tagit steget fullt ut och slagit samman mitt gamla MSN Messenger-konto med mitt Skype-konto. Det är egentligen inte förrän 15:e mars som MSN slår igen för gott och min tanke var nog att hålla igång till sista andetaget.

Men jag hatar att vänta på allt, oavsett om det är bra eller dåliga saker så jag tog tag i sammanslagningen av kontona idag. Och det blev en allmän upprustning med uppgradering av Skype-klienter lite här och var och koppling till Facebook.

Sammanslagningen av mitt gamla MSN-konto med mitt Skype-konto fungerade inte riktigt som jag trodde. Det gamla MSN-kontot länkades i mitt Skype-konto ungefär som Facebook brukar länkas med program. Loggar jag in med mitt Skype-namn ”joakimnomell” ser jag bara mina Skype-kontakter. För att det ska fungera med båda tjänsterna måste jag logga in med mitt gamla MSN-konto. Då ser jag både Skype-kontakter och Messenger-kontakter och kan kommunicera med båda.

Om det är tänkt att fungera såhär den dagen MSN stängs ner eller om det bara är under övergångsperioden vet jag inte. Jag hade ju hoppats att mitt Skype-namn skulle vara det enda som gällde. Dessutom trodde jag att jag skulle få upp de gamla MSN-kontakter som bytt till Skype bland mina Skype-kontakter, men så verkar det inte heller vara.

Men nu är det gjort och det går inte längre att logga in med en Messenger-klient. Jag känner att mig stör det inte så mycket förutom den sentimentala ådran i mig som gillade Messenger och tycker den borde vara den enda chat-tjänsten :) Men eftersom jag tycker det finns för många dylika tjänster idag så tycker jag en nedläggning av någon tjänst mest gör till än från. Lite upprensning skadar inte och det kan bli lite för mycket av valmöjligheten och friheten så att antalet sociala tjänster gör det svårare att få tag i folk istället för lättare.

Nu finns bara två problem som jag kan se just nu. Det ena är att jag inte kan se mina Facebook-kontakter i iPhone-klienten trots att jag anslutit med Facebook. Men det kanske är en funktionalitet som kommer framöver eftersom sammanslagningen inte ens är avslutad än.

Det andra problemet är att den Skype-klient jag använder på min PC, GWConnect inte har stöd för att logga in med Microsofts gamla MSN-konton. Så jag kan inte kommunicera med dessa kontakter från min PC i nuläget. Men det kanske också är en sak som löser sig framöver.

[tags]Dator, Datorer, Internet, MSN, MSN Messenger, Messenger, Chat, ICQ, IRC, Facebook, Skype, MS, Microsoft, Synskadade, Hjälpmedel, Tillgänglighet[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.