Få stopp på automatiska kortbetalningar

Sonen som länge spelat World Of Warcraft har haft en stående kortbetalning för sitt spelabonnemang. Det har fungerat bra och tickat på under en tid.

Men nu har han tröttnat och vill inte spela längre och när vi skulle logga in efter en tids inaktivitet visar det sig att spelkontot är hackat och låst och går inte att komma åt. Epost-adressen som var knutet till spelkontot var en hotmail-adress som även den var hackad och inte gick att logga in på. Så det lönade sig inte att begära ett nytt lösenord till den registrerade epost-adressen :)

Vi hamnade i en återvändsgränd där en av två möjligheter var att ringa spelleverantören i USA för att få dem att ta bort kortbetalningen. Men det kändes enklare att ringa banken och be dem spärra transaktioner från en viss nätbutik.

När jag ringde upp dem visade det sig att det inte gick. Banken kunde inte blockera en specifik transaktion. Enda lösningen var att spärra VISA-kortet i fråga och beställa ett nytt. Just det var i och för sig gratis men man blir utan kort och betalningsmöjligheter några dagar. Men hellre det än att låta hundratals kronor ligga och ticka varje månad.

Så nu är det löst i alla fall! Omständigt och bökigt!

[tags]Dator, Datorer, Internet, Spel, WOW, World Of Warcraft, Bank, Kort, Kontokort, Kreditkort, VISA, Kortbetalning, Kortbetalningar, Ehandel, E-handel, Betala, Betalningar[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.