Otillförlitlig mobiltelefoni

Bild: iPhone skärmdump visar telefonapp

Jag tycker att jag ganska ofta råkar ut för att jag står med telefonen i handen, 3G-symbolen i statusfältet i displayen och full mottagning med 4 eller 5 streck av 5 möjliga. Då kommer det ett SMS från Telias mobilsvar där någon just lämnat ett meddelande.

Just nu hände det igen. Jag stod och väntade på ett viktigt samtal som aldrig kom, mitt i centrala delarna av Haninge med full mottagning.

Jag funderar vad det beror på. ”Telefonen, SIM-kortet” skulle operatören säga om jag ringde deras support men jag tror inte så mycket på det. Jag jobbar inte med mobiltelefoni men det känns som om det är underkapacitet i operatörernas nät. Telefonen har kontakt med nätet men det finns kanske inte tillgängliga kanaler i cellen när samtalet ska kopplas fram? Eller beror det på något annat?

Jag har upplevt problemen både med iPhone i modern tid men även under tiden jag körde Nokia och efter lång erfarenhet av både Telia och Tele2 känns det inte som att det är telefonmärke det beror på.

Det är bland annat det här som får mig att inte fullkomligt kasta mig handlöst in i den mobila världen och byta till mobilt bredband och mobil hemtelefoni även hemma. Man kan tycka att Telias telefoni till hushållen över kopparnätet må vara dyr, men samtalen kommer åtminstone alltid fram.

[tags]Telefon, Telefoni, Mobiltelefon, Mobiltelefoni, GSM, 3G, 4G, Hemtelefon, Hemtelefoni, Teleoperatörer, Mobiloperatörer, iPhone, Nokia, Telia, Tele2[/tags]

2 reaktioner till “Otillförlitlig mobiltelefoni”

    1. Ja det känns så eftersom det händer oavsett telefonmodell, operativsystem, plats eller operatör. Det är ändå rätt störande att det är så 2013.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.