Roliga sökningar

Bild: iPhone skärmdump visar WordPress-statistik

Förutom att se hur många besökare per dygn man har så är halva nöjet att se vad folk har sökt på för ord när de hamnar hos mig. Ofta är det vanliga sökbegrepp som är självklara. Mycket båtmodeller och båttermer, mycket Mac, iPhone och Apple och nu börjar sökningarna på Mot Alla Odds öka.

Men idag kom nog den roligaste sökningen in i loggen. Någon har sökt på ”kan en 11 åring ha ärtrörs krig” :)

Jag blir så nyfiken på vad man egentligen letar efter när man söker på sådant. Annat är ju helt uppenbart, men detta? Är det en 11-åring som undrar om han eller hon är normal som älskar ärtrörskrig, eller är det en förälder som undrar om ärtrör kan vara en lämplig present till en 11-åring? :)

I båda fallen kan jag ge svar och tröst! Som 38-åring letade jag land och rike runt efter den gamla sortens galgar som man som liten använde för att blåsa ärtor med. Inför en semester 2011 fick jag ihop 5–6 stycken av dessa rariteter och tog med dem ut i skärgården tillsammans med 4kg gula ärtor :) En del vuxna i vårt sällskap kanske tyckte jag var aningen besvärlig som lärde barnen smyga och blåsa ärtor. Det svider rätt fint i häcken eller mot bar hud kan jag tipsa ;)

Så svaret är tveklöst: japp en 11-åring inte bara kan, utan bör ha ärtrörskrig :) Jag tycker någon borde börja tillverka det där tvärröret på de gamla galgarna och sälja dem separat som produkten ”ärtrör” :) Men å ena sidan vill vi vuxna inte att våra barn ska spela TV-spel och dataspel hela dagarna. Å andra sidan får leksaker inte låta eller panga högt, det får inte finnas minsta risk att man ska få ett litet blåmärke och det finns heller knappt några fritidsgårdar för kidsen att leka på längre!

Så alla gamla far- och mormödrar, fastrar, mostrar och gamla far- och morbröder, in i garderoberna och inventera om ni har sådana galgar av den gamla sorten med ett ihåligt tvärrör som går att ta bort. Demontera och ge bort eller sälj dem och skapa lite glädje. Eller varför inte själva stå bakom husknuten och sätta en ärta i häcken på någon som glömt lite för fort hur kul det var när man var liten :)

[tags]Barn, Barndom, Förälder, Föräldrar, Föräldrarskap, Lek, Lekar, Leksak, Leksaker, Ärtrör, Ärtor, Galgar, Fritid, Fritidsgård, Fritidsgårdar, Blog, Blogg, Sökning, Google[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.