Måste ha en machete! del II

Bild: Machete

Jag ville bara ha en souvenir från Nicaragua och det var en machete :) Jag snöade in på det och gud vet varför :) Det var coolt helt enkelt och en bra symbol för vår resa.

Vid ett tillfälle sa vår expeditionsledare Oskar KihlborgW ”om du tar dig till stillahavet ska du få en machete”. När vi kom fram hade jag inte hjärta, eller säger man mage, att påminna honom och jag själv lyckades inte ta mig iväg och köpa en när vi nått vår destination.

I förrgår när vi hade vår underbara och efterlängtade återsamling infriade han sitt löfte och jag blev så klart rörd men också generad. Rörd för gesten och för att han kom ihåg.

Generad blev jag också. Risken finns ju alltid att han har läst inlägget som jag skrev när jag kom hem och av ren abstinens åkte och köpte mig en machete :) Förvisso i Sverige av en svensk knivhandlare som jag känner sedan tidigare, men en machete av rätt ursprung och modell. Det blev på så vis ingen souvenir men en bra symbol för resan.

Så vår kära expeditionsledare kan ju ha blivit påmind och det är i så fall lite pinsamt för det var verkligen inte avsikten. Men jag får trösta mig med att Oskar nog inte är någon som har så mycket tid att plöja bloggar.

Så jag väljer att vara mer rörd än generad. Nu har jag verkligen en souvenir som huggit sig genom den Nicaraguanska djungeln och den har till och med spår i klingan efter det. Den var i stort sett identisk med den jag köpte i höstas, förmodligen samma tillverkare vilket säger mig att knivhandlaren Per jag bad om hjälp då gjorde ett bra jobb när han valde ut machete åt mig :) Skidan däremot är klart mer exotiskt på den här!

SVT – Mot Alla Odds officiella hemsida

[tags]TV, SVT, Sveriges Television, Reality-TV, Dokumentär, Media, Mot Alla Odds, Funktionsnedsättning, Funktionshinder, Handikapp, Handikappade, Tillgänglighet, Synskadade, Rörelsehindrade, Utmaning, Äventyr, Sydamerika, Nicaragua, Regnskog, Djungel, Machete[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.