Trekker Breeze-kväll på Syncentralen

Bild: Trekker Breeze

Ikväll har vi haft en träff på Syncentralen för alla som fått och använt det talande GPS-baserade hjälpmedlet Trekker Breeze. Den blev godkänt hjälpmedel för synskadade i Stockholms län 2012.

Så vi på syncentralen som jobbat med utbildning och introduktion av detta hjälpmedel bjöd in samtliga användare till en användarkväll. Tanken var att få höra om och hur hjälpmedlet använts och vilka funktioner man främst nyttjar och i vilka situationer. Också så klart att få veta vad som varit dåligt med produkten och samla in synpunkter och svara på eventuella frågor. Den stora fördelen med sådana här kvällar tycker jag också är att användarna själva kan ge varandra tips och också höra att fler kanske har samma erfarenheter.

Det var en mycket givande kväll. Av ca 30 inbjudna kom 11 eller 12 till slut vilket får betraktas som bra i dessa sjukdomstider. Jag tycker vår uppföljning av den här typen är superviktig inte minst för egen kompetensutveckling och för att användarna ska se att vi jobbar på för att få både oss själva och produkter bättre.

Det var slut vid halv nio då de sista gick ut genom dörrarna och trots den sena timmen tog jag och hunden en promenad på ca 3km till pendeltåget. Det behövde hunden som legat så länge och jag för att varva ner efter en 12 timmars arbetsdag.

Framöver i vår ska vi ha flera liknande kvällsaktiviteter. Då handlar det mer om att bjuda in för att informera nya och gamla användare hur man kan jobba med Mac-datorer. 99% av vårt arbete är ju fortfarande av högst förklarliga skäl i PC-miljö men det är mer än möjligt att som synskadade jobba i Mac-miljö och det ska vi visa att vi kan lika bra som PC.

Tack till alla kollegor ikväll, det var supertrevligt och det kändes som de inbjudna var mer än nöjda.

[tags]Syncentral, Syncentralen, Synskadade, GPS, Orientering, Hjälpmedel[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.