App för hjälp att välja mat

Idag är det ju fredag och inte så svårt att välja mat. Det står antingen tacos eller kött och pommes på menyn. Idag blev det det senare alternativet :)

Men annars är mat riktigt tråkigt, eller snarare att välja mat som åtminstone hjälpligt passar alla. Vi har försökt med allt så som fasta veckomenyer, men det som fungerade bäst och längst var att varje barn fick en dag var att välja en rätt och då fick de andra lova att inte klaga. Det fungerade riktigt bra tills det slutade fungera av oklar anledning.

I Apple App Store finns många appar för recept och matlagning men det jag skulle behöva nu har jag inte lyckats hitta — ska jag väl säga hellre än att säga att det inte finns där :)

Appen skulle innehålla något tusental maträtter sorterade A-Ö och på kategorier. Vid klick på en maträtt fick man upp receptet. Så långt inga konstigheter.

I appen skulle jag vilja kunna bygga veckomatsedlar genom att öppna en maträtt och lägga till den i en matsedel och man borde kunna ha flera matsedlar för kanske upp till 4 veckor. Vidare skulle man kunna få ”dagens matförslag” slumpat fram, kanske baserat på tidigare matvanor eller status som barnfamilj med barn i åldrarna X–Y och var man inte nöjd med dagens matförslag skulle appen kunna slumpa fram en ny rätt.

I appen kunde det gärna också få finnas inköpslistor som givetvis synkade informationen via iCloud till flera enheter.

Den sista funktionen jag önskar mig av en sådan super vardagsapp skulle vara möjligheten att inventera skafferi, kyl och frys, mata in i appen vilken sorts råvaror man har, till exempel köttfärs, kycklingfilléer eller fiskblock, vilka grönsaker och basvaror man råkar ha hemma just för dagen och få appen att plocka fram de recept som matchar mot valda ingredienser.

För ett problem är när det ska väljas mat är just att man inte orkar gå och handla för att få ihop något.

[tags]Barn, Familj, Mat, Matlagning, Matsedel, Veckomatsedel, Meny, Maträtt, Maträtter, App, Appar, App Store, AppStore, Apple, iPhone[/tags]

En kommentar till “App för hjälp att välja mat”

  1. Kollat tasteline.com? Redan för flera år sedan kunde du göra mycket av det du söker på deras hemsida. Har de inte någon app så har de säkert en mobilanpassad Webb. Kan eventuellt vara så att en del funktioner kräver betalt medlemskap, men kolla upp det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.