En dag med synundersökningar

Bild: Denise Nömell i datortomografi

Idag var en riktig sjukhusdag. Denise och mamma åkte först till Astrid Lindgrens Barnsjukhus för att genomföra en komplett synundersökning för att se om Denises huvudvärk hade något med synen att göra. En väldigt bra ögonläkare tydligen som kände väl till ögonsjukdomen Denise haft. Det gjordes synfältsundersökningar och kontroll av hur mycket syn hon har kvar på sitt enda öga. man mätte upp 0,07 med bra synfält och mörkerseende. Ögonläkaren tog även foto av ögat och konstaterade på något vis att synen inte orsakade huvudvärken direkt och det fanns inget man kunde göra just med synen för att få det bättre.

Sedan bar det av mot Syncentralen där egentligen samma synundersökning gjordes. Där kom man fram till samma synstatus, alltså 0,07 på ögat och man lyckades få upp synen till 0,08 med glasögon vilket inte var speciellt stor skillnad. Denise kommer få glasögon för att förbättra synen åtminstone vid arbete framför datorn men jag är väl själv tveksam till om de kommer användas eller göra så stor nytta när det rör sig om så lite. Jag är själv ganska säker på vad allt det här handlar om. Vi får se om morgondagens läkarbesök då vi ska få svar på proverna styrker min uppfattning.

Om RetinoblastomW på Wikipedia.

[tags]Barn, Läkare, Läkarbesök, Barnläkare, Sjuk, Sjukdom, Sjukvård, Cancer, Barncancer, Retinoblastom, Cellgift, Cellgifter, Cytostatika, CT, DT, Datortomografi, MR, Magnetröntgen, Röntgen, Sjukhus, Astrid Lindgrens Barnsjukhus, ALB, Karolinska, Karolinska sjukhuset, Sjukhus[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.