Temadag om iPhone och iPad hos SRF Östergötland del II

I helgen är jag på en liten miniturné hos SRF Östergötland för att föreläsa om Apple och tillgänglighet med fokus på iPhone och iPad.

Dagen har börjat hos Synskadades Riksförbund i Linköping. Dit hade runt 30 personer anmält sig och alla utom någon enstaka kom vilket är suveränt roligt!

Jag föreläser om hur man som gravt synskadad kan använda ett gränssnitt som helt och hållet bygger på pekskärm med hjälp av de inbyggda hjälpmedel som finns i Apples produkter. Vidare berättar jag också så klart om svårigheterna, inlärningströskeln och också vad man sedan kan få ut av sin smartphone när man väl lärt sig använda den.

Medelåldern bland åhörarna var även här ganska hög vilket jag tycker är extra kul. Roligt också att intresset är så stort och frågorna så genomtänkta och bra.

Hit till Norrköping kom något färre anmälda, runt 20 personer men jag fick uppfattningen att SRF som arrangerat detta var väldigt förvånade över antalet anmälda, totalt 50 personer under dagen.

Jag är helt nöjd även om jag nu är väldigt trött. Jag började gäspa efter mina slutord och nu kan jag inte riktigt sluta :) Huvudvärken har tilltagit lite och jag inser att en knapp halvliter vätska under dagen inte är rätt sätt att underhålla kroppen på.

Även om ämnet börjar kännas lite tjatigt för mig nu efter snart 4 års predikande i olika sammanhang, känner jag mig nöjd efter dagen. Nöjd och glad för att åhörarna verkar så glada och nöjda. En och annan har säkert blivit inspirerad och kommer skaffa sig en iPhone eller iPad och en och annan har säkerligen blivit avskräckt och bestämt sig för att fortsätta med någon enklare utrustning, precis som det ska vara.

Nu är det dags att röra sig mot centralstationen i Norrköping och ta tåget hem mot Stockholm igen. Jag tror jag kommer ha extremt svårt att hålla mig vaken under resan hem och ikväll är vi bortbjudna på middag. Inte helt optimalt men det blir säkert trevligt :)

”Norrköping för tjyven, vi syns!”

[tags]Synskadade, SRF, Synskadades Riksförbund, Östergötland, Linköping, Norrköping, Apple, iPhone, iPad, VoiceOver, Tillgänglighet[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.