Garmin Edge 500 del II

Bild: Garmin Edge 500

Och jag som hade bestämt mig för att inte köpa en cykeldator utan istället använda mig av kompisens information när vi cyklar :) Tyckte att jag argumenterade mot mig själv ganska bra, men ändå blev det en sådan idag.

Det berodde inte bara på ett bra pris när vi samtidigt köpte en barncykel till 7-åringen som behövde en ny för säsongen. Det finns också bra argument. Man kan ta motargumenten jag radade upp i förra inlägget och bara vända på dem :)

Men det viktigaste är ändå att det inte längre fungerar att logga träningen med hjälp av telefonen. När det är fint väder och jag cyklar korta rundor duger det bra. Men nu börjar rundorna bli längre, flera timmar och då räcker inte batteriet i telefonen och telefonen blir seg och appen jag använder för träning kraschar efter några timmar. Jag använder verkligen min telefon till mycket och ringa är bara en bonusgrej nu för tiden. Men ibland fungerar faktiskt dedicerade saker bättre till det de är till för. En bra cykeldator är helt klart en sådan grej som uppenbart inte gör sig bra i telefonen.

Jag kan fortfarande inte sköta cykeldatorn själv. Jag behöver hjälp att läsa av enheten under cykling. Tid, fart och distans kan min pilot ge från sin enhet och det enda som blir unikt från min blir pulsinformation. Detta kan man läsa av när man tar paus eller i någon kort korsning. Just nu sitter min cykeldator monterad på mitt bakre styre, men man kan också tänka sig att den kan monteras fram så att min pilot kan läsa av båda enheterna. Vi får se vilket som blir smidigast.

Garmin Edge 500 kan också ge ifrån sig lite olika pipljud för olika saker och det är möjligt att jag kan lära mig pipljudet för byte av pulszon för att ha lite koll åtminstone.

Jag velade som bara den tidigare i vinter och när min kompis & pilot köpte sin från England stod jag över. Jag kände mig lite ledsen för att jag gick miste om en rad roliga och nyttiga saker. När kompisen monterade sin enhet på min cykel, lämnade han sitt extrafäste hos mig, kanske som en liten lockelse eller hint, vad vet jag :) Och det funkade, för igår monterade jag fästet för att se hur det såg ut och då var det ju bara själva cykeldatorn kvar ;) I själva verket hade jag redan bestämt mig. Det var ändå ingen livsavgörande investering men en väldigt bra sådan med tanke på hur mycket cykling som väntar.

Så kan det gå :) Och som en liten bisak fick lilltjejen ny cykel för året och pappan och mamman var glad att hon inte valde den dyraste just idag :)

[tags]Träna, träning, Intervallträning, Styrketräning, Hemmaträning, Motion, Konditionsträning, Hälsa, Fitness, Löpning, Löpträning, Löpband, Cykel, Cykling, Tandemcykel, Motionscykel, Träningscykel, Spinning, Cykellopp, Vätternrundan, Roslagsvåren, Roslagshösten, Sthlmbike, Puls, Pulsband, Maxpuls, Pulsträning, RunKeeper, GPS, Garmin, Cykeldator[/tags]

En kommentar till “Garmin Edge 500 del II”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.