Nya träningsmöjligheter

Våren har inte gått som jag tänkt mig riktigt. Jag och min kompis Egge har anmält oss till några cykellopp under året men möjligheterna att träna ihop har inte varit så många och jag har börjat att få lätt panik…

Vätternrundan är den 15:e juni och dit är det knappt två månader. Dessförinnan ska vi cykla Roslagsvåren, 134km den 19:e maj och dit är det en knapp månad. Hittills har vi kunnat cykla en gång ihop men sedan dess har det varit svårt att få ihop det. Både min pilot och övriga lagkamrater inför Vätternrundan har börjat cykelpendla till och från jobbet vilket ju är en bra start. Men vi varken bor eller jobbar nära så min cykel har blivit stående och det har inte sett så ljust ut framöver heller.

Jag började med att ropa på hjälp bland mina vänner på Facebook men det möttes mest av några gilla-tryckningar. Sedan gick jag ut på en cykelklubbs Facebook-sida och frågade om någon ville ut och cykla lite tandem. Förutom lite tråkiga kommentarer om att tandemekipage var jobbiga att ha med sig, fick jag några som hörde av sig och sa att de kunde tänka sig att cykla lite då och då när tillfälle gavs. Snällt, men det var inte det jag behövde.

Jag gick länge i valet och kvalet om jag skulle använda min officiella Facebook-sida Mot Alla Odds Jocke för att be om hjälp. Jag tänkte att med närmare 650 följare skulle det kunna ge bra spridning och kanske ge något napp. Min tveksamhet handlade mer om om jag borde använda sidan till det, men det är ju min nästa större utmaning i livet. Inte lika stor som Mot Alla Odds, men ändå :)

Det gick väldigt fort att få svar. En kollega från min förr-förra arbetsplats är gammal proffscyklist, bor ett stenkast från mig och är ordförande i en cykelklubb i mitt område som tränar tillsammans 4 gånger i veckan. Det lät bara för perfekt!

Vi utbytte lite SMS, ringdes och nu i eftermiddag träffades vi för att prata ihop oss och för att han skulle få titta på cykeln.

Vår första premiär tillsammans blir på onsdag och då ska vi tydligen köra ”kort och hårt”, ”bara” tre mil för att känna på cykel och samspel. Därefter blir det förhoppningsvis flera gånger i veckan och tillsammans med klubben CK Falken.

Jag är faktiskt ganska nervös :) Jag kände mig vältränad efter hemkomsten från Nicaragua i november förra året, men en lång vinter där magsjuka och förkylningar avlöst varandra så känns nu formen ganska usel. Att då ge sig ut med en proffscyklist känns nervöst :)

Möjligheten är strålande och jag är oerhört tacksam och det räddade mig verkligen! Om jag så ska behöva styrketräna, löpträna och cykla konstant i två månader för att komma i form igen så ska jag göra det. Äventyret med Mot Alla Odds har lärt mig att jag kommer att klara det!

Som sagt, premiärtur med Daniel från CK Falken på onsdag och första turen med Vättern-teamet på lördag – jag kommer att krypa och kvida när veckan är slut :)

Extra glad blev jag idag när dottern och kompisen Emelie åkte för att köpa en situpsbänk till mig så att jag bättre kan träna bålstabilitet vilket är ett måste vid långdistanscykling. Och jag kanske äntligen har hittat en cykelklubb det är värt att vara med i och att det kanske finns möjlighet till fortsatt träning även efter Vätternrundan :)

Nu har jag allt jag behöver, både förutsättningar och prylar. Nu är det bara upp till mig :) Jag hoppas bara min pilot och övriga teamkamrater hinner träna tillräckligt.

[tags]Träna, träning, Intervallträning, Styrketräning, Hemmaträning, Motion, Konditionsträning, Hälsa, Fitness, Löpning, Löpträning, Löpband, Cykel, Cykling, Tandemcykel, Motionscykel, Träningscykel, Spinning, Cykellopp, Vätternrundan, Roslagsvåren, Roslagshösten, Sthlmbike, Puls, Pulsband, Maxpuls, Pulsträning, RunKeeper[/tags]

4 reaktioner till “Nya träningsmöjligheter”

  1. Stort lycka till på premiärturen. Hoppas du och Daniel ska få en fin runda och att vindarna är medgörliga ikväll…

    Hälsar Anna (Daniels fru)

    1. Tack Anna, det gick superbra trots hårda vindar och ett lätt duggregn. Ser fram emot nästa tur!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.