Sonens väg till moppekort del IV

En inte alls oviktig del av målet är så klart själva mopeden :) Nu kan man ju tycka att man först skaffar kortet och sedan fordonet, men nu står den i garaget som en extra spark i baken inför skrivningen på tisdag :)

Paketet levererades med DHL i morse och jag åkte tidigare från jobbet för att möta en ivrig son som ville montera genast. OK, pappan var lite taggad också ;) Det var inte igår jag mekade moppe :)

Den levererades i stort sett färdigmonterad. Man behövde själv montera framhjul, styre och några smådetaljer som bakre stötdempare, luftfilter, batteri och registreringsskylt. Jävlar vilket besvär vi hade med framhjulet :) Man var tvungen att stå och hålla upp framdelen på mopeden samtidigt som hjulet med skivbroms skulle måttas in och det tog en stund och några försök innan vi lyckades och svetten rann :) Vi fick lite hjälp av Frans på sluttampen men han hade tur som slapp det värsta med framhjulet :)

När batteriet var laddat och på plats tog vi en promenad till OKQ8 för att köpa några liter bensin för att provstarta och det fungerade finfint. Så fort Jesper tar sitt körkort om en knapp vecka ska den köras in, bytas olja och lite sådant fix. Det tror jag inte kommer bli några som helst problem. Det största problemet blir nog att köra varsamt på låga varvtal i ca 5 timmar i 20-minutersintervaller under inkörningen. Det tror jag han kommer tycka är ganska tråkigt men ack så viktigt.

[tags]Moped, Moppe, EU-moped, Körkort, Förarbevis, 15 år, Trafikskola, Körskola, Trafikverket, Trafik, Vägverket, Transportstyrelsen[/tags]

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.