Flaskpost från Rånö 2013 del II

En ny dag närmar sig sitt slut och lugnet sänker sig i stugan. Svaga ljud från ett spel och knastret från brasan är det som hörs just nu.

Även idag har det varit svalt och blåsigt. Frukosten intog de flesta inomhus men förmiddagskaffe och sockerkaka gick bra ute i lä för vinden.

Det som har hänt idag förutom sockerkaka till förmiddagskaffet, var lunch bestående av smörgåsar med köttbullar och en långpromenad upp till Ryssundet som delar av Rånö i norr och Utö. Barnen lekte och hundarna badade och sprang lösa.

Halvvägs tillbaka upptäcker sonen att han tappat sin alldeles nya iPhone, så han och jag vänder och får oss minst ytterligare 5km i benen för att leta upp den. Då han vet vart han med största sannolikhet tappat den, hittar vi den direkt och det kostar bara en massa extra gående :)

Sedan äter vi middag, bestående av makaroner och köttbullar och vi äter faktiskt utomhus. Men innan man ens hunnit sätta sig vid bordet och börja äta, är maten redan kall. Men annars är det charmigt att äta ute ;)

En stunds slappande och disk innan den dagliga bastutimmen klockan 20–21. Vi har bokat samma tid varje kväll hela veckan. Mindre blåsigt, något mindre vågor. Det går inte längre vitt på vågorna inne i viken men synd att säga att det är varmt i vattnet :)

Kvällen slutar med lite soft spel och en kall pilsner för papporna.

Så hur ska vi summera den här dagen? Det har praktiskt taget inte hänt någonting alls och det känns inte alls bortkastat :) Jag behöver ladda batterierna, slipa vapnen och då tror jag just det är perfekt. Jag har inte hunnit läsa något i den bok jag håller på med så det ska jag nog göra nu. Sedan ska jag somna till den falnande elden i öppna spisen :)

God natt!

[tags]Semester, Sommar, Skärgård, Stockholms Skärgård, Mysingen, Rånö, Rånö Källan, Utö, Nåttarö, Nynäshamn[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.