Flaskpost från Rånö 2013 del I

Nu har vi landat ute på Rånö och första dagen här ute är över. Väderleksprognoserna för veckan såg inte så tokiga ut men det har blåst nordlig vind som känts ganska kall trots att solen har visat sig mycket idag.

Dagen började bra. Allt var färdigpackat förutom kylvaror och stod redo i hallen. Det gick bra för alla att gå upp och humöret var mestadels kanon och vi hade gott om tid vilket känns väldigt viktigt när man ska iväg många och med mycket packning. I år var vi en familjemedlem mindre eftersom äldsta dottern valde att följa med mormor och morfar på semester i stället. Det känns lite konstigt och vemodigt.

När vi träffade familjen vi spenderat denna vecka med de senaste sju åren vid pendeltåget, skämtade jag som vanligt om ”cirkus Nömell & Pålsson” eftersom vi alltid är väldigt många, ganska kaosiga och flamsiga och väldigt mycket packning :) Konduktören på pendeltåget frågade om det var en skolklass som skulle på resa vilket väl säger en del :) Ändå var vi bara 4 vuxna, 5 barn, 3 hundar och 2,5 ton packning typ :)

I Nynäshamn gick omlastningen till båt problemfritt. Alla barnen hjälpte till efter bästa förmåga och det kändes inte ens jobbigt. Båtresan ut var lugn. Det börjar bli sådan skillnad nu när alla barn är stora och allt mer självgående.

När vi angjorde Rånö brygga gick avlastning lika smidigt och rutinen följde också den vanliga. Först lasta packningen på traktorsläpet, upp till expeditionshuset för att kvittera ut nycklar till stuga och bastu och sedan komplettera med mjölk, läsk och glass i affären innan vi gick tvärs över ön till stugbyn. Även där såg allt ut precis som vanligt och stuga 1 stod och väntade på oss.

Nu är första dagen slut och vädret blev inte fullt så bra som jag hoppades. Blåsigt och ganska kallt i skuggan. Jag som inte känner mig helt frisk i kroppen fryser och känner mig allmänt risig. Ändå har vi suttit några timmar i skapligt lä, druckit kaffe, ätit spagetti och köttfärssås på burk och suttit lite till :) Barnen har badat, täljt och kastat kniv och nu på kvällen har vi badat och bastat. Jag satt mest i värmen i bastun men kastade mig i vågorna mot slutet för att svalka av mig och det var väldigt uppfriskande.

Kvällsrutinen är över, med bygge av brasa, dricka te och några spelar och jag bloggar. Nu sänker sig lugnet och det blir en tidig kväll vilket känns bra. Kanske piggare imorgon.

[tags]Semester, Sommar, Skärgård, Stockholms Skärgård, Mysingen, Rånö, Rånö Källan, Utö, Nåttarö, Nynäshamn[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.