Flaskpost från Rånö 2013 del III

En ny dag har grytt och stilla flyr, en dag som började med sol och svaga vindar som vred från nordliga till sydliga. Jag satt på trappan när vinden vände. Det bara skedde sådär från ena stunden till den andra. Först blåste ytterdörren ständigt åt ena hållet och plötsligt fick jag en liten knuff av dörren när den blåstes åt andra hållet. Plötsligt kändes det som sommar i luften. Långbyxor och långärmad tröja byttes genast mot shorts och linne.

Medan halva styrkan var på stranden och badade och lekte, gick vi andra för att bunkra i affären på andra sidan ön. Jag låg först och läste lite för att bemästra min huvudvärk, men ligga på stranden i timmar är inte min grej. Blir bara rastlös och frustrerad av bromsar och getingar :) Dessutom behövde hundarna röra på sig.

Ikväll stod grillning på klipporna på schemat och det var verkligen fantastiskt skönt att sitta där. Barnen lekte på stranden alldeles nedanför och det var så fridfullt. Grillad fläskfilé och potatishalvor gjorda i ugn smakar gudomligt här.

Klockan åtta var det dags för den dagliga timmen med bad och bastu. Det sköna vädret gjorde att flera inte lockades lika mycket av bastun men jag älskar värmen :) Däremot gick det att sitta ute på klipporna efter badet utan att fly hals över huvud in i bastuvärmen :)

Kvällspasset bestod av samkväm utanför stugorna vid långbord med musik, chips, jordnötter och spel. Myggorna höll sig på avstånd tack vare Thermacell som har visat sig vara mycket effektiv.

Men nu är det dags att sova. Imorgon är det en ny dag bestående av att göra så lite som möjligt :)

[tags]Semester, Sommar, Skärgård, Stockholms Skärgård, Mysingen, Rånö, Rånö Källan, Utö, Nåttarö, Nynäshamn[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.