Vuxenvarning för äldsta dottern proklameras :)

I sommar har äldsta dottern sommarjobbat för första gången. ett sånt där treveckorsjobb via kommunen och hon lyckades få jobba på den förskola där hon praktiserat flera gånger. Och i måndags trillade belöningen, lönen in på kontot. Det var mycket pengar för henne och jag förstår verkligen känslan :)

Så värst smidigt att hämta ut pengarna var det inte. Ett utbetalningskort som fungerade på Swedbank, Pressbyrån och lite andra ställen, förutom den bank vi själva har verkade det som. Swedbank var inget alternativ eftersom det då skulle ta flera dagar innan pengarna överfördes till rätt konto.

Så det blev att ta ut cash hos vårt ATG-ombud/postkontor med mera. Sedan fick hon traska med sedelbunten till bankens insättningsautomat och på så vis få in dem på kontot. Vi följde med för att hon skulle slippa gå ensam med så mycket pengar.

Här om dagen var hon med mormor och morfar på IKEA för att handla sina första möbler, en soffa och en byrå till sitt sovrum och i tisdags var vi på Apple Store i Täby centrum och köpte en Apple TV så att hon skulle kunna ansluta sig till vårt mediabibliotek här hemma och titta på film ifred.

Nu är rummet klart och en 32″ LCD-TV har hon fått ta över från mormor och morfar. Eftersom vi håller på att avskaffa kanaler från vår TV-leverantör så kommer TVn bara fungera som skärm till Apple TV. Men från den kan hon nu spela upp film från vårt mediabibliotek, Netflix, hyra eller köpa film från iTunes Store, använda Youtube och mycket mer.

Så om vi var lite oroliga att första lönen skulle fara all världens väg på onödiga saker, så känns det desto bättre nu när det bara gick till vettiga saker och dessutom finns pengar kvar. Imponerande!

[tags]Barn, Arbete, Jobb, Sommarjobb, Förskola, Lön, IKEA, Möbler, Apple, Apple TV, TV, Netflix, Film, Vuxenpoäng, Vuxenvarning[/tags]

En kommentar till “Vuxenvarning för äldsta dottern proklameras :)”

  1. Imponerade. Framförallt när man brukar säga att ungdomar inte kan planera eller hålla i sina pengar, spenderar dem på enbart onödiga saker osv. Bra att det finns förebilder och bra exempel för andra. Kul med första sommarjobbet och att hon spenderar pengarna vettigt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.