Nya husdjur, 4 råttor

För några veckor sedan flyttade ett gäng möss in här hemma. De första mössen köpte vi hos en uppfödare och sedan flyttade fruns systers möss in. Efter ett dödsfall förra veckan är de nu 5 till antalet.

Min fru har pratat om råttor så länge jag kan minnas. Hon hade själv sådana som tonåring. Jag har lyckats avstyra lite fint genom åren, men nu gick frun och näst yngsta dottern Emilia ihop och bildade en pakt, så då var det bara att ge upp :)

Egentligen har jag inget direkt emot det. Jag ser själv ingen som helst glädje med den typen av husdjur, men så länge de sköts och det hålls rent och inte stinker illa får det vara för min del. Så när de började prata råttor på allvar lutade jag mig uppgivet tillbaka och lät de hållas :)

Och som den här familjen tycks ha lite tur i vissa saker, dröjde det inte länge förrän några omplaceringsalternativ dök upp och idag var vi och hämtade 4 råttor med bur och tillbehör i Bro norr om Stockholm. Jag kan absolut ingenting om den sortens djur så jag ska inte ens ge mig in på att förklara eller beskriva. Jag har inte ens hållit i dem och känner ingen större önskan att göra det heller. Jag kan tycka att djur som inte går att kommunicera med som hundar är lätt obehagliga, men rädd är helt klart att överdriva :) Nu vet jag att man tydligen kan lära råttor en massa saker men jag är och förblir hundmänniska :)

[tags]Husdjur, Möss, Råttor, Barn[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.