Anmälda till Vätternrundan 2014

Nu är vi anmälda till Vätternrundan 2014! I år var det möjligen ännu större huggsexa om platserna jämfört med förra året. Vi får väl se hur lång tid det tog innan alla platserna tog slut :)

I år var det ett nytt sätt att anmäla sig på på grund av det stora intresset för motionsloppet. I år fick man gå in och göra en intresseanmälan i början av oktober och nu idag öppnade den riktiga anmälan. Hade man inte registrerat sitt intresse innan gick det inte att få en plats.

I år blir vi bara tre som cyklar ihop och Egge skötte om våra anmälningar. Vi har inte löst boendefrågan ännu och det ser körigt ut med hotell och boende runt startområdet. Vi får leta efter någonstans att inneboende hos eller sova i tält eller bil, det går också bra.

Starttiden blir kl02:06 lördagen den 14:e juli 2014. Man fick önska några olika starttider och att starta mitt i natten låg långt ner på önskelistan för min del i alla fall. Men under de 3 minuter Egge behövde på sig för att ta sig in i det överlastade anmälningssystemet, så försvann alla atraktiva tider.

Så det blir drygt 10 minuter senare start än i år.

Nackdelen jag tyckte det var med att starta mitt i natten, var framför allt sömnen, eller snarare bristen på sömn innan. Det var svårt att sova och kändes inte som någon stor idé. Det gör också att en stor del av loppet sker när folk ligger och sover. Men det blir en hel del dagcykling också.

Så nu är det dags att börja med träningen. Jag oroar mig som vanligt lite för möjligheten att cykla på riktigt framåt våren. Men det är en stund kvar tills dess och under vintern får det bli löpning, styrketräning, spinning och simning. Det bör räcka ganska långt.

Så här ser banan ut


Visa Vätternrundan på en större karta

[tags]träning, Träna, Fitness, Hälsa, Löpning, Cykling, Puls, Cykel, tandemcykel, Löpband, Pulsband, RunKeeper, Nike, NikePlus, Vättern, Vätternrundan[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.