Migrationsverket drar åt snaran för Laziz Sharifov

Bild: Skolelever lämnar protestlista hos Migrationsverket

Tidigare idag publicerade Aftonbladet en artikel om Laziz Sharifovs lillebror. I artikeln finns också en ganska bra genomgång om bakgrunden till familjens asylsökande i Sverige.

Jag försöker följa debatten på sociala medier och diverse radio och tidningar, men det är så omfattande att det nu börjar bli svårt att hänga med, vilket är väldigt positivt. Fallet får den uppmärksamhet det förtjänar. Diverse partier och kändisar har nu börjat uttala sig och till och med kommunpolitiker i Haninge kommun har nu gjort ett officiellt uttalande i ett enskilt ärende vilket nog är mycket ovanligt. Imorgon planeras en stor demonstration utanför Migrationsverket i Stockholm. Hade jag haft minsta möjlighet att närvara hade jag gjort det.

Samtidigt sprider sig kylan vidare i kroppen. Migrationsverket har dragit åt snaran ytterligare för Laziz där ute på förvaret ute i Märsta norr om Stockholm. Jag läser på Facebook att besök från och med idag är bevakade och ingen får röra Laziz vid besöken. Orsaken sägs vara att man snappat upp planer på fritagning i de sociala medierna.

I Själva verket tror jag det är prestigekriget och beslutsamheten som ökar i styrka i takt med protesterna bland medborgare och politiker. Den här utvecklingen är ganska oroande. Det har uttryckts farhågor att Migrationsverket planerar att utvisa Laziz samtidigt som den pågående demonstrationen imorgon då fokuset är någon annanstans för tillfället.

Så kära makthavare, glöm inte att det snart är valår och även om ni skiter i människoöden, så tänk på era ”ändor”. Kan ju vara bra att ha att sitta på om ni planerar att ha kvar makten en mandatperiod till…

Glöm inte att kommentarsfältet står till ert förfogande. Skriv vad ni tycker och visa ert stöd genom att lämna en kommentar.

Relaterade länkar

Ett Youtube-klipp med Laziz i boxningsringen

[tags]Politik, Flyktingar, Flyktingpolitik, Migrationsverket, Migrationsdomstolen, Utvisning, Invandring, Invandrare, Invandrarpolitik, Sverige, Rasism, Kazakstan, Uzbeker, Barn, Aftonbladet, Expressen, Haninge, Haninge Kommun[/tags]

14 reaktioner till “Migrationsverket drar åt snaran för Laziz Sharifov”

 1. Jag känner inte Laziz överhuvudtaget och jag har inte varit delaktig i något men jag kan inget annat än att känna medlidande när jag läser och hör om allting, jag kan inte förstå hur man kan behandla en människa på detta viset. Jag förstår mig inte ens på situationen överhuvudtaget, jag förstår inte varför Sverige väljer att ta in alla människor som flyr hit när de ändå avslår ansökan om asyl. Det är så sjukt irriterande att Sveriges högt uppsatta personer ens har mage till att utvisa. Jag tycker att Sverige inte borde ta in folk om dom ändå senare ska utvisas, det finns liksom ingen mening med det hela. Sverige bygger upp en förhoppning, ett liv, man måste leva som svensk för att år senare skickas tillbaka och få allting krossat.Vad är det för skillnad mellan de personer som flyr hit och får asyl och de som inte får det? Alla flyr väl hit för en anledning, man lämnar inte sitt egna hemland bara för att man tycker det är roligt. Alla har ett motiv, ett skäl till att lämna allting bakom sig för att börja om, anpassa sig och leva efter de regler och det är precis det Laziz och hans familj gjort och då förtjänar man verkligen inte att skickas hem, dem har ändå bott här ett tag. Som jag skrev innan, jag ser verkligen ingen mening med att skicka personer hit och dit och behandlar dem som om de vore från en annan planet, dem är våra medmänniskor, dem är personer som faktiskt uppskattat att komma hit, som har börjat bygga upp ett liv här. Dem har inte valt att deras liv skulle se ut som det gjorde i deras hemland, dem har inte valt sina liv överhuvudtaget. Dem valde dock att fly till Sverige, ett land där man tar in människor med öppna armar, men skickar ut dem utan att ens blinka. Det är patetiskt. Väljer Sverige att ta in folk ja då får dem se till att människorna stannar här också! Det finns inget mellanting. Sveriges högt uppsatta människor går emot det vi i Sverige står för, så det är dags för dem att tänka om lite. Det är demokrati i Sverige, men inte blir vi människor hörda.

 2. Läste de om hans familj så jävla hemskt.
  Och Sverige är ännu värre om dom skickar Laziz och Hans familj mot ett så hemskt öde.

 3. Sverige behöver lagar angående flyktingar, invandrare och vad man nu kallar det. Lagar som skyddar personer som är i Laziz sits. För hur långt ska det gå? Ena fallet efter det andra dyker upp i media vilket tyder på att folket ogillar dagens hanteringsätt av dessa typfall. Ju snabbare partier förstår folkets vilja desto fler väljare kommer de att få. Det ska inte finnas översittare, makten i Sverige tillhör folket och det kommer jag som ung alltid kämpa för!

  #ettsverigeföralla #hejalaziz

  1. Och om media då och då gräver lite och radar upp ett antal fall på ett bräde, vad händer då under tiden media inte bevakar? Vilka okända människoöden passerar bara helt obemärkt? Otäckt..

   Så låt oss nu hoppas att makten verkligen är folkets och inte bara en vacker teori.

 4. Jag kommer inte kunna närvara på något av ställena imorgon men skulle gärna vilja ha foton från demonstration och eventuellt Märsta.

 5. Som sagt. Jag upprepar.
  Några eller ganska många MÅSTE ”passa” på Laziz där han är.
  Annars kan allt vara förgäves o han mördas efter att han utvisats…
  Jag blir galen. Kan inte sova.

  1. Jag förstår precis hur du menar. Känner samma oro och klump i magen och jag känner inte ens killen. Men efter alla historier jag läst under de här veckorna, har jag verkligen börjat fundera…

 6. Jag hoppas av hela mitt <3 att vi alla lyckas stoppa denna galenskap och att Laziz snart får krama om sin mamma och sina bröder och stanna i Sverige för alltid och betänk en väldigt viktig sak: att dom vill stanna här efter allt Laziz varit med om är en väldigt fin eloge, men det är inte tack vare myndigheter utan tack vare alla vänners och folkets röster och stöd och kärlek <3 <3 <3 Katarina W

  1. Katarina, precis, nej inte myndigheternas förtjänst. Han måste undra i vilket land han egentligen hamnat? Inte kan det väl vara ”du gamla, du fria”?

  1. Hur var det Jonatan Lejonhjärta sa i Bröderna Lejonhjärta? ”En del saker måste man göra för att vara människa, annars är man bara en liten lort.” Något sådant? Det tyckte jag Haninge kommun visade nu som gick ifrån principer och ”hur det brukar vara” och tog ställning. Som sagt fler!

  2. Mycket bra skrivet Joakim, både inlägg och kommentarer!
   Kan för övrigt inte heller sova, är så arg, frustrerad och mår så fysiskt illa av hur man behandlar en medmänniska!

  3. Bedrövligt att man kan behandla människor på detta vis.Var är empatin???

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.