Prova på Spinning

Några kollegor på jobbet har en friskvårdsgrupp som är nystartad i höst. Syftet är att låta våra synskadade klienter att prova på olika fritidsaktiviteter med tema friskvård.

Jag tyckte det lät som bland det roligaste på länge. Det finns ganska gott om lämpliga aktiviteter man kan ta del av som synskadad, men man kanske inte vet om vad som är möjligt eller vågar eller kan inte prova på egen hand. Behovet av friskvård är minst lika stort bland oss funktionsnedsatta och kanske lite extra stort i gruppen synskadade just för att det kan vara svårt att få till en naturlig rörlighet på tillräcklig nivå.

Så under hösten har man kört lite olika sporter. Jag ingår inte i det teamet som har hand om gruppen eftersom jag jobbar med datorer, men har snappat upp på fikaraster.

Man har provat stavgång, att gå på gym, spela GoalballW, spelat ShowdownW och tränat judo bland annat.

Idag var det dags för ett besök på Farsta Sim- och idrottshall för att prova på spinning samt titta på bassänganläggningen. Jag som älskar cykling men har lagt av mig betänkligt under hösten, just på grund av brist på träningsmöjligheter, släppte datorernas värld för en liten stund och följde med mina kollegor och friskvårdsgruppen för att prova på själv.

Jag behöver själv en sysselsättning under vintern och trots att jag cyklat mycket, har jag aldrig provat spinning. Jag är rädd att jag nog, i och för sig mycket på skämt uttryckt mig lite föraktfullt om att cykla på låtsas med okända svettiga pojkar och flickor, gubbar och kärringar i en gymlokal istället för att hoja på riktigt med fartvind och däckens sus. Men den är en bättre människa som själv först provar och sedan, om det finns anledning ändrar sig :)

Och nu har jag provat och ändrat mig. Det var väldigt roligt och fruktansvärt jobbigt. Så om du läser detta, väninna Ulrika P, jag upprepar, roligt! :)

Farsta idrottshall har en väldigt utvecklad inställning när det gäller människor med funktionsnedsättning och service.

[tags]Cykla, Spinning, Träna, Träning, Synskadade[/tags]

Farstaängsvägen 3, 123 46 Farsta, Sverige

6 reaktioner till “Prova på Spinning”

  1. Jag har blivit helt såld på indoor walking. Crosstrainingpass. Testade igår för första gången. Me like :-)

    1. Heter det så när man crosstrainar? OK ja det är väldigt effektivt. Har kört crosstrainer en del och man är helt död efteråt och då biter det :)

      Både cykel och CT är ju väldigt bra och skonsamma träningsformer för kroppen.

  2. Du borde testa min trainer. Osäker hur den är för synskadade dock när gäller igångsättande etc. Ska testa om det finns ljud vid momentbyte under träningsrundan.

  3. Underbart att Du också tycker det är roligt. Det är ju för tur att man kan ändra sig i sitt tyckande. Skulle vilja hänga på. Men tror då att kropphelveten ställer upp just då för att direkt efter passet sjunka ner till en blöt fläck. Jag kan inte bara ta i lite utan kör man så kör man. Jag kan iof titta till dig så du inte trillar ner från cykeln.
    Ulrika Pålsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.