Årets sista löpning utomhus

Idag var det dags för löprunda igen och det kändes i luften att det börjar dra ihop sig mot vinter. Och åtminstone för min del blir det nog löpning inomhus i fortsättningen. Finns säkert entusiaster som springer året runt och det är väl mest en fråga om rätt klädsel för att inte frysa. För mig är det nog mer snön och halkan som jag gärna undviker.

Även om temperaturen idag låg på några få plusgrader gick det bra att springa i halvlånga tights, långärmad tröja och kortärmad tröja över. Kallt när man står stilla, men ganska snart försvinner det problemet. Men att springa utan handskar är oskönt när det är såhär kallt. Kylan mot ovansidan av händer och handleder gav mig köldkramp hela vägen upp till armbågen och det gjorde typ ont :)

Det har ändå varit en toppenhöst när jag för första gången på många, många år, kunnat börja springa på riktigt utomhus och inte bara vara hänvisad till löpband. Det är lite som med cyklingen, alla upplevelser runt omkring, riktiga backar istället för ändrad lutning på ett löpband, riktiga vägskäl, olika underlag, allt som händer runt omkring i form av bilar och människor man möter och alla dofterna från husen man passerar. Matlagning, någon som tänt grillen, klippt gräset, eldar i öppna spisen. Låter kanske konstigt, men det kommer från en som inte kunnat springa utomhus på säkert 20 år.

Därför känns det nu ganska OK att för en tid åter vara hänvisad till löpbandet, som tyvärr snart behöver lite service efter snart 4 år. Gnisslar och knakar lätt, men det har vart en av de bättre dyra leksakerna jag köpt.

Dagens löprunda hittar ni på min profil på Garmin Connect.

[tags]Löpning, Träning, Synskadade, Funktionsnedsättning,Löpband[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.