Stoppa utvisningen av Laziz Sharifov

I en bil på väg till ett hembesök i tjänsten, läser jag att det nu verkar hända! Laziz Sharifov ska hämtas av polis som lär ha sagt Vi ska köra dig till ditt hemland!

Detta är inte sant, det får inte hända! Det ska inte hända i det här landet!

Uppdaterat 09:36

Migrationsverket har bekräftat utvisningen. Vad jag förstår har Laziz advokat inte lämnat in överklagan ännu eftersom insamling av fakta pågår. Under tiden verkar Migrationsverket passa på att verkställa utvisningen. Tänkbar flight är 12:05 från Arlanda. Ett snabbt upplägg som förhindrar insatser och demonstrationer. Det är en ond värld vi lever i….

Uppdaterat 11:57

En grupp har begett sig till Arlanda för att protestera mot utvisningen. Jag jagar information och bilder.

Uppdaterat 12:46

Enligt uppgifter från folk på plats på Arlanda jag varit i kontakt med, har Laziz redan utvisats via Nyköping och Skavsta. Enligt uppgift en olaglig utvisning eftersom Laziz advokat inte fått någon förkunskap om utvisningen och själv höll på att överklaga.

Uppdaterat 13:33

Laziz verkar redan vara utvisad ur landet via den lilla flygplatsen Skavsta. Demonstranterna på Arlanda beger sig nu mot Rosenbad för att demonstrera.

Uppdaterat 16:41

Pratar med Laziz advokat… Samlar information till ett nytt inlägg.

Relaterade länkar

[tags]Politik, Flyktingar, Flyktingpolitik, Migrationsverket, Migrationsdomstolen, Utvisning, Invandring, Invandrare, Invandrarpolitik, Sverige, Demokrati, Rasism, Kazakstan, Uzbeker, Barn, Aftonbladet, Expressen, Haninge, Haninge Kommun, Demonstration[/tags]

21 reaktioner till “Stoppa utvisningen av Laziz Sharifov”

 1. En yttepytte gnutta hopp har tänts hos mig iaf. Laziz sitter fast i passkontrollen eftersom han saknar papper… Har han tur – och det är banne mig dags för det nu – skickar de tillbaka honom hit pga det. En liiiiiten glimra hopp men dock ett hopp, det enda jag kan hålla i just nu…

  1. Se där, så runtkastad man ska bli och ingenstans är man välkommen men då är det inte Sveriges problem längre, jättepraktiskt…

  2. Ja, det är verkligen bedrövligt! Han har suttit 19 timmar nu…utan mat tydligen! Behandlas sämre än ett djur!

  3. Men det är ju bra för oss här i Sverige att veta att han inte har något att frukta och blir väl omhändertagen… Det här landet är sjukt ibland…

  4. När jag tänker på det här är det så många otäcka dimensioner i det. Varje gång jag ser min dotter nu så tänker jag på att Laziz bara är ett år äldre än henne och han har suttit inlåst i snart 2 månader tror jag, forslats fram och tillbaka, varit på väg att utvisas en gång, lyckats stoppa det och låsts in en tid igen. Nu har denna unga människa med 4 poliser flugits ur landet och lämnats på en främmande flygplats i ett land som inte längre är hans och där sitter han på nytt inlåst medan svenska poliser andas ut av lättnad för den förbannade besvärliga snorungen och lutar sig lugnt tillbaka i en flygfåtölj på väg hem till sina tonårsungar.

   Har man problem att få kontakt med sin empati kan man bara föreställa sig någon av dem i Laziz situation. Det är så vidrigt, så mycket, mycket vidrigt! :(

  5. Ja, det skulle vara intressant att prata med de personer som var med vid utförandet. Få deras förklaringar på hur i helvete de kan ägna sig åt sånt här och framför allt, var deras civilkurage är då de MÅSTE förstå hur fel rent mänskligt det är att göra så här mot Laziz. En kille som inte gjort något som helst fel i hela sitt liv?
   Min dotter blir snart 17 och jag kan lova dig att jag tänker samma tankar, det gör nog alla med barn i samma ålder – tänk om…

 2. Laziz är nu framme i Kazakstan. En person lyckades prata med honom någon minut bara men sen bröts förbindelsen… Troligtvis (förhoppningsvis) för att pengarna tog slut på kortet.

  1. Den risken är nog liten :( Han är tydligen kvar på flygplatsen och jag har tipsat om att de som har kontakt med honom ska försöka få honom att ringa collect call till någon här så han kan prata i lugn och ro. Han kan bara ringa om han får låna någons telefon. Det är eftermiddag nu i Kazakstan nu..

 3. Ska man tro på det som skrivs i svt.se nyhetsuppdatering om det här så är det kört för Laziz del! Hoppas advokaten kan räta ut alla frågetecken!

  ”Domstolen skulle kunna stoppa utvisningen
  – Det är inte uteslutet att det inte finns ett skyddsbehov av Laziz. Hans mamma har fått flera dödshot. Det ligger ett överklagande hos domstolen som skulle kunna ha gett honom en ny prövning av skyddsbehov. I det läget skulle domstolen ha kunnat stoppa utvisningen. Men nu är det försent, säger Lisa af Jochnick till ABC.

  Även om Domstolen beslutar att pröva ärendet om skyddstillsyn, så omfattas bara prövningen av familjen som befinner sig i Sverige. Den gäller alltså inte Laziz.”

  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/idag-hotas-laziz-sharifov-av-utvisning

  1. Det verkar stämma. I den stund planet lyfte från svensk mark i morse verkar möjligheterna upphöra. Antagligen därför polisen hade så bråttom att verkställa utvisningen i morse, tyst, snabbt och diskret…

  2. Fast, så tyst och diskret blev det ju inte… Varför får de ens juridiska ombud då om de inte får göra sitt jobb? Det här är ett justitiemord! Det är inte klokt! Fast, om familjen får skydd, kan han kanske anhöriginvandra då? Eller kräver det att de ska vara svenska medborgare först?
   Jag har fullständigt tappat tilltron till våra myndigheter, har noll tilltro öht! I min värld är de nu bara empatilösa drönare som gör det som tjänar deras egna syften och att vi lever i en demokrati ska vi illa kvickt sudda bort från vårt medvetande för det gör vi INTE!

  3. Tyst och diskret i den meningen att det inte förekom media eller skrikande demonstranter på plats. Undrar om det fanns en ordinarie avgång till Amsterdam vid den tiden eller om man till och med valde att sätta in ett eget plan för att slippa skrik och bråk och vittnen ombord.

  4. Ingenting skulle förvåna mig i dagsläget! På Skavsta visste väl ingen något heller!
   Undrar om de sitter nöjda med sig själva ikväll, de som varit inblandade i det här? Smakar middagen bra – något Laziz inte kommer kunna göra någonsin igen kanske, äta middag med sin familj? Känns det okej att natta barnen – något Laziz inte kommer kunna göra med sin lillebror på mycket länge eller kanske aldrig mer? Tjata på tonåringarna att göra sin läxa – något Laziz inte kommer kunna göra för att slutföra sin gymnasieexamen! Kyssa sin fru/man – kommer Laziz någonsin få göra det? Somna i den varma goa sängen – var sover Laziz inatt och imorgon natt?
   Kan bara hoppas att svaret på allt det är NEJ men jag är skeptisk!

  5. Med den frenesi och planering detta utfördes så tror jag de är väldigt nöjda med sig själva, tyvärr! En lyckad utvisning utan en massa bråk och ett ”ärende” mindre. Varför skulle man annars ignorera advokaten, inte ge någon förkunskap till Laziz eller ombudet, varför utvisar man nu när Laziz kunnat få en ny assylprövning i februari?

   Det är en sådan kyla och cynism bakom detta.

 4. Jag har tittat runt lite och hittade på röda korsets hemsida att man kan få hjälp i sitt hemland om man blivit utvisad. För om laziz inte får återvända till Sverige just nu så måste man dra i lite andra trådar för att hjälpa honom på håll. Det stod vissa länder dom hjälper och en utav dom var Ryssland vilket är grannlandet vad jag förstått (är inte så bra med världskartan). Dock så stod det inte något om man kan få hjälp när man redan blivit utvisad eller om dom endast hjälper personer som fortfarande är i Sverige. Tänkte att det kanske kunde vara något, och att man kanske kan skriva till dom för mer information. Du verkar ha bra koll och kanske kan kolla in hemsidan!
  Redcross.se > stöd vi kan ge > för migranter > återvändande

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.