Cykel och trainer del VI

Idag kom en försändelse från Shimano som är svensk generalagent för Elite innehållande en ny fjärrkontroll samt en ny mottagare till min trainer. Huvudsakligen verkar mina problem ha berott på en fjärrkontroll som inte var riktigt frisk. I manualen fanns bara information om hur det skulle se ut när allt fungerar, men när det avvek från mönstret var det inte lätt att hitta information. De trådar i forum som handlade om liknande problem, avslutades med att Elites support bad skribenten maila direkt till support. När jag gjorde detsamma fick jag svårtolkade svar, huvudsakligen på grund av språksvårigheter.

Så jag valde att gå omvägen via min lokala cykelhandlare och blev slussad till generalagenten där servicen var snabb och effektiv.

Jag kunde direkt konstatera att den nya fjärrkontrollen fungerade helt enligt manualen och under dagens träningspass med den nya fjärrkontrollen fungerade allt perfekt. Ingen förlorad kontakt med dator i slutet av cykelpasset :)

Nu ska jag köra såhär några dagar innan jag eventuellt även byter ut mottagaren i datorn om problemen återkommer.

Idag cyklade jag 4,1 mil, från Bardolino till Verona i Italien, en ganska snäll bana med ett fåtal branta backar. I övrigt var det flackt och gick att hålla ganska hög hastighet. Sluttiden blev 1:01:12 med en medelfart på 40,5km/h och en medelpuls på 150bpm samt en medelkadens på 86rpm. Jag var ganska slut efteråt :)

På lördag och söndag har jag anordnat online-tävlingar, en på lördag för just denna sträcka som blir en tempotävling och den på söndag blir den korta kuperade 7km-banan.

Jag är väldigt bestämd att vara förberedd när våren kommer :)

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Träningscykel, Motionscykel, Trainer, Spinning, Spinningcykel, Cykeldator, Garmin, Träning[/tags]

2 reaktioner till “Cykel och trainer del VI”

  1. Kollade du med Shimano om filmer till realvideo och Virb också? Ser i kommentarerna till Ray’s detaljerade recension av VIrb att den kan användas för att skapa filmer till andra virtuella trainers utan några problem vad det verkar.

    1. Nej just nu kommunicerar vi mest om mina teknikproblem. Men jag ska framföra önskemålet den vägen också. Sett att frågan ställts i deras forum också.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.