Dags för cykelservice del III

Nu har jag hämtat ut tandemcykeln från ännu en service.

Den här gången var det för att byta ut den skarvade växelvajern som blev en temporär lösning under Vätternrundan när vajern gick av. Tack och lov gick den av några mil innan den stora depån i Jönköping där en kreativ cykelkille gjorde att vi kunde ta oss vidare. Annars hade det blivit tufft att cykla på tyngsta växeln bak de resterande 15–20 milen :)

Sedan fick jag problem med att kedjan lätt hoppar efter ett kassettbyte tidigare i höstas. Bytte till en kassett med lite högre utväxling. Problemet uppstod när både jag och min pilot trampade hårdare när kedjan låg på största klingan fram. Jag har inte kunnat testa om de lyckats få bort det problemet.

Men det känns bra att ha hojen hemma igen och nu längtar jag till våren då det går att cykla på riktigt igen.

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Sportson, Haninge[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.