Magvärken från helvetet…

Vilken dag igår och vilken natt… Igår efter lunch började min välkända magvärk byggas upp igen och jag svor tyst för mig själv…

kl15 hade jag min sista elev och när vi var klara var värken av den typen, att jag gick dubbelvikt till toaletten med väggarna som stöd. Men på den här magvärken biter inte ett toalettbesök eftersom ingenting händer…

Jag sjönk ner på min stol med benen högt och förmådde inte resa mig på någon dryg timme, men tänkte att här kan jag ju inte sitta… Så jag beställde en taxi och på skakande ben, framåtböjd av smärtan stapplade jag ner till entrén. När färdtjänstbilen kom skakade båda benen så våldsamt att jag knappt kunde gå alls. Chauffören var en ung svensk tjej och jag tänkte desperat och ologiskt att jag nog inte åkt med en ung svensk tjej på flera år :)

I bilen på väg hemåt ringde jag sjukvårdsupplysningen för att se om min vårdcentral hemma var öppen och det var den fram till kl22 men dit kunde man inte åka utan att ha bokat tid sa dem.

Längs vägen fick min fåfänga en törn. I höjd med högdalen låg jag på knä på trottoaren och kräktes som ett fyllo och åter igen tänkte jag helt ologiskt att såhär har jag inte gjort sedan studentåren :) Jag övervägde starkt möjligheten att åka till akuten på Södersjukhuset. Någon liknande värk har jag trots min vana av magproblem aldrig varit med om någon gång förut. Senast jag hade ordentliga problem med magen var på den 25:e dagen under expeditionen i Mot Alla Odds hösten 2012. Det var ändå en barnlek jämfört med det här…

Efter att ha kräkts som ett fyllo på motortrafikleden bestämde jag mig för att jag inte orkade med någon akutmottagning och åkte hem istället. Idiotiskt egentligen, för hemma var jag tvungen att be min fru komma ner och ta hunden och mina väskor. Hissen var trasig och jag behövde gå upp 6 trappor. Först sjönk jag ihop i trappan för att invänta värktabletter, men släpade mig sedan upp med hjälp av sonen. I det läget var jag faktiskt ganska rädd…

Hemma tog jag mig fram till soffan och lyckades lägga mig ner med vetekudde och täcke. Värken kom i kraftiga vågor och det fanns ingen ställning som var uthärdlig att ligga i. Jag som alltid undviker värktabletter struntade i att jag tog lite många lite för tätt. Men sakta kunde jag börja andas normalt igen men frös och skakade och var så otroligt törstig.

Natten har varit hemsk. Inte så våldsamt ont men badat av svett och inte kunnat byta ställning. Idag vaknar jag och det känns som ett eldklot i magen som stöter mot väggarna så fort jag rör mig men smärta har blivit kraftigt ömmande värk i stället vilket jag ser som ett framsteg.

Men det blir hemma för ankare idag, min andra sjukfrånvaro på kort tid under många år. Jag har egentligen inte råd men det här var ingen lek och jag ska ta hand om mig själv i första hand.

[tags]Sjuk, Magvärk, Magsmärtor[/tags]

3 reaktioner till “Magvärken från helvetet…”

  1. Fy va jobbigt. Jag vet hur korkat man kan resonera. Jag fick akut ryggskott i omklädningsrummet i simhallen en gång. Relativt nyopererad i ryggen var jag oxå. Jag hade förstås precis klätt av mig oxå. En kvinna hjälpte mig på med kläderna o jag hasar mig förbi personalen med ett ’jag har fått ryggskott’, ut t bilen, kommer ner men inser där o då att köra. Glöm det. Men ringa ambulans? Nä nä hem ska jag, så jag får tag på en kompis som kommer å kör hem mig o bilen. SEN ringer jag ambulans. Hade gått betydligt snabbare om personalen på simhallen hade ringt. Uppsök läkare om du inte blir bättre. Krya på dig/Sussi

    1. Ja jag vet inte varför man drar sig så väldigt för att ta hjälp. Men det är bättre idag. Vansinnigt ont när jag rör mig men inte i närheten av vad hur det var igår som tur är.

      Men det är tarmarna som jävlas när det blir såhär. Men igår var jag faktiskt orolig för att det var blindtarmen.

  2. Men Joakim inte att leka med sådan magvärk. Du måste in till akuten när du får sådan värk, det kan ju vara något allvarligt. Ta det lugnt nu i dag men lova att du åker in om det börjar om igen… och vila

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.