Inomhuslöpning med Garmin Forerunner 910XT och SDM4 footpod del II

Idag gjorde jag ett nytt löppass på löpbandet och med samma goda resultat. Jag har inte gjort någon ny kalibrering då den befintliga fungerade så bra trots att steglängden känns lite orealistisk.

Vid första kilometern diffade löpbandets display och klockan ca 90 meter, men krympte vart efter och efter 10km var skillnaden åter igen nere på ca 40 meter. Det är verkligen fantastiskt bra.

Idag fungerade också pulsbanden perfekt också. Eftersom Garmin och löpbandet inte använder samma sorts pulsband, måste jag ha två olika band runt bröstet och förra gången hade jag det ena på ryggen, vilket sägs ska fungera. Jag trodde att pulsbanden skulle störa varandra om båda satt på bröstet. Men ryggen gav väldigt konstiga pulsvärden, om det berodde på dålig kontakt mellan kroppen och pulsbandet eller mellan pulsbandet och klockan vet jag inte.

Idag satte jag båda pulsbanden på bröstet och det var inga problem vad jag märkte. Förutom att jag känner mig som en teknisk utställning bara för att löpträna lite. Det tar typ 20 minuter att göra allt klart med påklädning, montering av pulsband och klockor, val av musik och löpprogram.

Jag springer fortfarande efter mitt nya favoritprogram för pulsstyrd träning. Det är grymt smidigt att ställa in önskad maximal puls och sedan låta löpbandet styra så den angivna pulsnivån inte överskrids.

[tags]Träna, Träning, Löpning, Springa, Löpband, Puls, Pulsklocka, Garmin, GPS, Synskadade, Funktionsnedsättning, Ledsagning, Cykel, Cykling, Tandemcykel, Simning[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.