TV4 Play nu i AppleTV

AppleTV är i allra högsta grad en av de mediaprylar hemma som varit till störst glädje. AppleTV är en liten burk man ansluter till sitt bredband och sin TV hemma och kan med den få tillgång till en rad mediatjänster. Först självklart sina filmer, bilder och musik man har på sina egna datorer hemma och visa och spela upp dessa på sin TV. Vi som lagt in alla våra musik-CD och DVD-filmer i datorn, kan lätt och snabbt bläddra fram en film och spela den.

Vidare finns också andra tjänster. Man kan köpa och hyra film, ett antal amerikanska TV-tjänster och självklart titta på Youtube via AppleTV.

Via det utmärkta Apple Airplay kan man ta fram en film eller ett TV-program på sin iPhone, iPad eller dator och styra om bild och ljud till TVn via AppleTV. Kort sagt en strålande lösning som vi använder mer än traditionell TV hemma.

Sedan Netflix också blev tillgänglig i AppleTV som en app har det känts ännu mer rätt. Men det har också blivit ännu tydligare vad som saknats, mer svenskt innehåll. Det har gått att köpa och hyra allt fler svenska filmer via iTunes Store men inga svenska TV-tjänster har funnits tillgängliga.

Förrän nu, då TV4 Play kom som en app för ett par dagar sedan. Det tog lång tid, onödigt lång tid kan jag tycka. Jag trodde att de svenska TV-företagen skulle vara betydligt snabbare och se vinsterna med en app i AppleTV när man ändå satsat så stort på playtjänster på nätet. Att komplettera med detta vore en smal sak och en stor fördel kan man tycka.

Men nu är alltså TV4 tillgänglig direkt i AppleTV men ett stort utbud av program. Som det verkar kan man teckna premiumabonnemang direkt i AppleTVn för att få tillgång till ett ännu större utbud av program och filmer.

Nu längtar jag efter att SVT Play ska följa efter och också självklart de övriga kanalerna så som Kanal 5 och TV3.

[tags]Apple, AppleTV, iPhone, iPad, TV, TV4, TV4 Play, SVT, SVT Play, Kanal5, TV3[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.