Så sitter vi med båtannonserna igen

Jag blev just lite bittert full i skratt. Detta är en lugn lördagsmorgon likt många andra. Vi har sovit länge och nu sitter vi med morgonkaffe och njuter av att göra ingenting.

Det enda som inte är riktigt likt är att min fru plötsligt går in på Blocket och som av någon förbannelse bläddrar bland båtannonser och läser högt. Jag har avslutat mitt båtliv och som det verkar, kommer jag aldrig kunna köpa en båt igen. Så därför ber jag henne bara läsa dyra och fina båtar. De på 600000kr är egentligen för billiga, förutom en liten husbåt som är till salu i Bromma som dessutom går att köra och använda som båt. Den tar vi, men sedan får det vara nog med billiga båtar och vi bläddrar vidare bland Princess, Nordwest och Fairline :) Vi hittar en 65 fots lustjakt som jag kan tänka mig och som alltid är det som en våt vakendröm då jag undrar hur det skulle vara.

Jag fascineras över hur någon ens kan ha råd att köpa en båt för 4–6 miljoner. Man kanske kan låna pengar även till sådant, men det lär inte fungera på samma sätt som bostadslån som man betalar tillbaka tidigast på 40 år och ibland inte amorterar alls. Cashar man 4 millar, får nycklarna och glider iväg? Helt otroligt!

I Stockholm pågår båtmässan Allt för sjön för fullt och den är slut imorgon. Jag har inte varit där. Men den längtan efter det omöjliga som tidigare dragit mig dit känns så klart. De två stora problemen som håller mig borta är min funktionsnedsättning som gjorde det svårt att äga båt och det faktum att jag inte är rik.

Så vi fortsätter fönstershoppa eller vad det kan heta på internet :)

[tags]Båt, Båtar, Båtmässan[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.