Dubbla träningspass idag

Bild: Skärmdump från Garmin Connect cyklingBild: Skärmdump från Garmin Connect löpning

Idag genomförde jag dubbla träningspass för första gången sedan tonåren tror jag, om man räknar bort resan till Nicaragua i Mot Alla Odds där varje dag var 8 timmars träning.

Dagen började med en stadig frukost av havregrynsgröt, något jag åter lärde mig äta i Nicaragua efter att inte klarat av att äta det sedan barndomen. Nu skulle jag väl inte säga att det är gott, men helt OK, särskilt med mjölk, kanel och lite socker på.

Därefter ställde jag mig på löpbandet för första gången på över en månad. Tre löppass utomhus har jag hunnit med men de har varit runt 6km och i måttligt tempo. Nu ställde jag in löpbandet på den maximala pulsen jag ville springa på, 168 hjärtslag per minut och maxhastighet 12,6km/h. Det slutade på en mil precis över 50 minuter. Jag hade klarat mig under 50 minuter om jag inte snubblat och tappat min iPod vilket orsakade en knapp minuts stopp.

Löpningen kändes helt OK och pulsen steg sakta under hela löpningen och lade sig sedan ganska stabilt runt 165 slag per minut förutom några toppar runt 170 när jag drack. Löpbandet låg konstant på maxfarten jag ställt in och löpbandet behövde aldrig dra ner farten på grund av för hög puls. Jag älskar verkligen löpbandets program för pulsstyrd träning!

Efter löpningen blev det lite vätskeåterställning och näringspåfyllning innan det var dags att byta om till cykelkläder. Först hade jag tänkt välja en kortare 2,5-milsbana men ville utmana mig lite och valde den 4 mil långa tempobana som har tre korta avsnitt med lite lutning, men annars mycket flack terräng med små korta uppförsbackar.

När jag började cykla drog det hårt i låren, men som vanligt efter en stund släppte värken och det kändes bättre. Givetvis märktes skillnad på resultatet och jag presterade något sämre än när jag bara cyklar.

Men nu känner jag mig grymt nöjd och skakig i benen. Det var en rolig träningsform. Efter att ha bara cyklat eller sprungit har jag känt mig trött en kortare tid men återhämtat mig oförskämt fort. Men nu, efter två timmars hård, omväxlande träning känns det äntligen i kroppen.

Jag ska försöka fortsätta träna såhär. Det var som sagt roligt och jag har haft svårt att få ihop ett bra schema för löpning och cykling. Jag vill gärna hålla igång båda men när jag snöat in på cykling, har löpningen hamnat lite i skymundan. 2 timmar träning varje dag funkar tyvärr inte när jag jobbar om man dessutom ska hinna göra något annat innan man går och lägger sig. Men det går att köra kortare pass när tiden inte riktigt räcker till. Det är helt uppenbart olika muskelgrupper och båda är grymt bra för konditionen som jag måste förbättra inför vårens långa motionslopp.

Jag känner i benen att träningsvärken imorgon inte kommer vara nådig ;)

[tags]Träning, Cykel, Cykling, Tandemcykel, Löpning, Hälsa, Motion[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.