Upphottad tandemcykel, Canondale Touring

Bild: Tandemcykel Canondale Touring med pakethållare och stänkskärmar Bild: Tandemcykel Canondale Touring utan pakethållare och stänkskärmar

Nu har jag försökt göra vår gamla Canondale Touring lite tuffare. Pakethållare var bra de åren vi hade minstingen i barnstol. Nu är minstingen större och tar sig fram på egen cykel. Stänkskärmarna är förvisso bra om man vill cykla i sämre väder utan att bli smutsig från topp till tå, men det är inte lika tufft :)

Så idag åkte dessa tillbehör av och därmed minst 1kg i viktförtjänst. Däcken som sitter på idag är säkert 40–45mm tjocka, men ska bytas ut mot 28mm för att ge ett lite häftigare intryck. Då kan det bli en riktig citybike av den känns det som.

Pedalerna byts ut mot sådana som både fungerar som vanliga pedaler och SPD som man kan klicka fast cykelskor i. Kassetten, dvs de bakre växlarna ska bytas ut mot en med lite högre utväxling och åtminstone någon av klingorna i främre växeln ska också bytas mot lite högre utväxling.

Trots att denna såldes som en långfärdscykel för landsväg, har utväxlingen varit densamma som för mountainbikes, dvs lägre utväxling som passar sig bättre i tuffare terräng. Med denna utväxling kan man trampa som en galen och ändå bara uppnå en hastighet på 35–40km/h i medvind och hemlängtan :)

Med ganska små medel kan man få en lite roligare cykelupplevelse. Denna cykel kommer ändå inte användas i tävling eller motionslopp annat än då jag cyklar med piloter som är för korta för ramstorleken på min racer.

Det ska bli kul att testa när allt är klart :)

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Paracykel, Funktionshinder, Funktionsnedsättning, Synskadade, Träning, Motion[/tags]

6 reaktioner till “Upphottad tandemcykel, Canondale Touring”

    1. Det blir nog bara ny kassett och låter mittenklingorna vara :)

      Undrar om vi behöver MTB-däck tills dess? :)

    2. Går i mitten på augusti. Årets 90km 16 aug är fulltecknad sedan länge, måste vara snabb när de öppnar för att få startplats 2015 om vi vill.

  1. Snygg. Såg hur på tv4 hur man kunde pimpa barncyklar på enkelt sätt, så fortsätt med lite färgglada sidenband vid styret, tejpa ramen med färgtejp eller reflexprickar så blir den ännu tuffare :-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.