Paracykel-cup 2014 tempo del III

Bild: Mattias Pålsson vid tandemcykel

Bild: Joakim Nömell vid tandemcykel

Idag var det åter dags för tävling i SMACK-serien och grenen tempo för paracyklister. Idag körde jag med MP som pilot. Vi har cyklat förr men detta var första tempotävlingen.

På väg upp var vädret ruggigt och det duggade och blåste, men alldeles inför start mojnade vinden och det sprack upp lite och det blev plötsligt OK att stå och vänta en stund inför start utan att frysa häcken av sig :)

Banan idag var 22,6km lång och gick uppe vid Skällsta och Håtuna i Bro norr om Stockholm. Banan var förhållandevis flack förutom en seg och lång backe. Det kändes bra i kroppen idag. Inga direkta tävlingsnerver som fick pulsen att skena redan på startlinjen och vi lyckades bra med uppvärmningen för kroppen kändes mjuk och varm.

Vi gick i mål på tiden 36:31 och fick därmed en snitthastighet på 37,16km/h enligt arrangörens tidtagningssystem. På min GPS blev tiden 7 sekunder längre och något lägre snitt men så brukar det vara. Och det är arrangörens tidtagning som räknas.

Efter målgången kändes det som om man kunnat trycka på lite till, men så är det ofta efteråt när man vet hur banan var. Jag gick inte i mål med kräkkänslor och då tog jag i för lite :)

Men jämfört med det första tempoloppet i höstas och de 2 andra nu i vår så känns det faktiskt skillnad. Visst, en flackare sträcka med mindre backar, men rent fysiskt kändes kroppen mer stabil och jämn. Nu kan det bara bli bättre!

Just det, hur kunde jag glömma… Jag kom tvåa i tandemklassen, spöad med blott 28 sekunder! Jag ska använda den förtreten i den fortsatta träningen :)

Ett stort tack till pilot Mattias ”MP” Pålsson.

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Paracykel, Funktionshinder, Funktionsnedsättning, Synskadade, Träning, Motion, Märsta, Tävling, Tempo[/tags]

Bro, Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.