Startklar försäkring hos Folksam

Egentligen är jag tämligen skeptisk till alla former av tilläggsförsäkringar man påstås behöva. Det känns ofta som om man lätt dubbelförsäkrar sig eller att det kräver en stor insats för att förstå vad som ingår och vad som inte ingår i en försäkring.

Samma gällde egentligen försäkringen Startklarhos Folksam och den tog jag mest av bara farten vilket jag är väldigt glad för nu när jag gjort mig illa under helgens SMACK-rundan 2014. Visst lät det bra att kunna få tillbaka hela anmälningsavgiften på motions- och tävlingsarrangemang i händelse av akut sjukdom. Det enda jag förvisso tänkte skulle kunna hända mig vore en kraftig förkylning eller magsjuka inför ett lopp och det tror jag inte täcks av en sådan här försäkring.

Nu har jag ändå anmält mig till en rad motionslopp, så många som ekonomin tillåter faktiskt och det blir en del pengar. Åtminstone ett av dessa lopp kan jag nu inte köra på grund av min nyckelbensfraktur och det hade varit 1200kr bortkastade annars. Blir jag borta från fler lopp ökar den summan. Nu var det inga problem att direkt få tillbaka anmälningsavgiften för det första loppet jag måste avstå ifrån, Gran Fondo Stockholm som går imorgon lördag 24/5.

När jag ringde försäkringsbolaget ställdes inte speciellt många frågor och gavs inte särskilt mycket information. När jag läste lite mer efter vårt samtal visar det sig ju att det även ingår en olycksfallsförsäkring som ska täcka sjukvårdskostnader, men trots att handläggaren frågade vart jag sökt vård så ”glömde” hon informera om den delen i försäkringen. Känslan att det är min uppgift som försäkringstagare att känna till alla delar eller i annat fall finna mig i att bli lurad på delar av konfekten kom tillbaka, vilken är själva upphovet till att jag känner mig skeptisk inför att betala premier för sånt här.

Nu har jag skickat mail till skadehandläggaren med frågan och fick svaret att även sjukvårdskostnader ersätts. Sjukvårdskostnaderna tickade upp i 1200kr + mediciner så även det är pengar.

Jag överväger att uppgradera till Startklar Plus då man även under träningar inför motions- och tävlingsarrangemang omfattas av försäkringen. Man kan ju köra omkull eller liknande då också.

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Paracykel, Svenska Cykelförbundet, SCF, Funktionshinder, Funktionsnedsättning, Synskadade, Träning, Motion, Försäkring, Sjukvård, Olycksfallsförsäkring, Sjukförsäkring, Folksam[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.