Ledarhundsinformation på Stockholms Syncentral del II

Idag var jag åter igen involverad i ledarhundsinformation på jobbet. Senast jag var med var i september 2012 men vi har haft åtminstone någon liknande informationsdag efter det.

Idag kom ett 10-tal nyfikna som fick information av Ledarhundsverksamheten på Synskadades Riksförbund – SRF och de fick också prova att gå en kortare sträcka med en ledarhund.

Sedan var det min tur att som ledarhundsförare i första hand berätta om hur det är att ha ledarhund. Just ledarhundar är ett av mina favoritämnen som jag nog kan prata precis hur mycket som helst om :) Deltagarna ställde många bra och genomtänkta frågor.

Tanken med dagen är både att stimulera de som är sugna att gå vidare i ansökningsprocessen och komma till en informationskurs på fyra dagar där man får gå mer med hund och få mer djupgående teoretisk information. Men denna dag är lika viktig för att ge de som är osäkra att också avstå när man får veta vilket jobb och ansvar som ändå ligger bakom. Nog för att det är ett otroligt hjälpmedel, men det är ändå ett djur i första hand som ska tas om hand, ges kärlek, omvårdnad, motion och träning.

Jag känner mig trött och seg men nöjd efter sådana här genomföranden. Det blir som en urladdning. Efter aktiviteten fick Flinga sina klor putsade av hundinstruktören som var på plats så nu ska jag se om kloslipmaskinen som jag köpte igår och inte känner mig helt nöjd med, är bättre för underhåll av klor istället.

Jag känner mig ytterligare inspirerad att fortsätta göra mina små korta actionfilmer som visar hur ledarhunden jobbar genom olika situationer och hinder i vår vardag. Så fort mitt skadade nyckelben är läkt och rörligheten är fullgod igen ska jag ta tag i det. Då tänkte jag filma hur hon jobbar igenom snurrande dörrar i köpcentrum, söker trappor och arbetar i kollektivtrafiken med biljettspärrar och en massa människor. Det ska bli kul :)

Se ledarhundar i arbete

Fler klipp hittar du på min Youtube-kanal

[tags]Ledarhund, Ledarhundar, Hund, Hundar, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Tillgänglighet, Labrador, Labrador Retriever, Schäfer, Golden Retriever, Storpudel, Kungspudel, Synskadades Riksförbund, SRF, Hundinstruktör, Syncentral, Syncentralen, Hjälpmedel[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.