Gröna Lund 2014

Bild: Emilia Nömell, Denise Nömell och Joakim Nömell i Katapulten på Gröna Lund

Bild: Slänggungan Eclipse underifrån

Så var det dags för årets besök på Gröna Lund. Jag tror inte vi gjorde det förra året på grund av barnens olika åldrar, åkattraktionernas längdkrav och kostnaderna. Så i år kändes det aktuellt med ett nytt försök. Vi var ett barn kort som avstod på grund av ett tidigare besök med kompisar på Liseberg några dagar tidigare bara.

Jag tycker att entusiasmen lägger sig ganska fort när man kommer fram. Trots förköpta biljetter och åkband tar det sin lilla tid att komma in och vår ambition att vara där så nära öppningen som möjligt höll inte.

Värst med de här nöjesfälten är de enorma köerna till åkattraktionerna. Man gör inte så mycket mer än att köa, en timme per attraktion är inget ovanligt för en upplevelse på någon minut. Det gör att man inte hinner åka så många gånger så jag förstår att åkband lönar sig.

Vi hann prova igenom alla berg och dalbanor samt den nya slänggungan Eclipse som jag gillade för sin höjd. Så värst snurrig blev man inte men det var en kittlande känsla att flyga runt 90 meter över marken.

Jag hade tagit med mig min Garmin actionkamera med målet att kunna filma lite fartfyllda åkturer men det kändes bökigt att hålla på att lite i smyg skruva på fästen eller hålla i kameran. Så den hängde mest innanför tröjan. Däremot måste den ju följa med på en sån här grej för att se om det är något man kan ha nytta av.

Ikväll var det även final i Lilla Melodifestivalen och rätt låt vann tycker jag. Vi stod inte och tittade hela tiden men det hördes bra ändå medan man stod och köade.

Lite onyttig mat blev det idag också, hamburgare och langos, lite remmar och så klart kaffe :)

Nu ska vi åka hemåt och det ska bli otroligt skönt.

[tags]Gröna Lund, Nöjesfält, Barn, Familj[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.