Efterlyser piloter i cykelbutik del II

Bild: Anslag i cykelbutik

Bild: Anslag i cykelbutik

För en månad sedan fick jag lov att sätta upp ett anslag i min lokala cykelbutik för att efterlysa flera piloter att cykla med. Jag tänkte att bättre plats en så vore svårt att få. Veckorna har gått och inte så mycket som en enda intresserad har hört av sig.

I veckan sattes samma anslag upp i Cyklotekets samtliga butiker i Stockholm. Jag är otroligt tacksam att dom låter mig göra så och något ska jag väl vänta innan jag tänker något om resultatet. Dessutom lider säsongen stadigt mot sitt slut och en sådan här satsning kanske skulle passa bättre framåt våren.

Men efter alla efterlysningar på Facebook i de stora cykelgrupperna, i de största cykelforumen på nätet, anslag i sporthall i anknytning till spinninglokaler och nu i åtminstone 4 stora cykelbutiker i Stockholm, så börjar jag tvivla på den marknadsföringsmetoden. Det är svårt att veta vad det beror på. Att det är ett stort steg från att stå där vid kassan och se ett anslag till att ringa upp är det nog. Många tänker nog att det är svårt, farligt eller andra tankar som man inte får någon chans att bemöta i sådana lägen. Och att cyklister har väldigt mycket åsikter om tandemcykling och hur det är har jag fått lära mig genom åren.

Jag tvingas nog inse att det enda sättet är att ha tur och få personlig kontakt med någon som råkar vara precis rätt. Under roslagshösten 2014 cyklade vi tillsammans med ett annat tandemekipage från Västerås, Fredrik och Fredrik. Fredrik som har en synnedsättning som jag känner jag sedan ungdomsåren. Han jobbar som massör eller liknande och som jag förstår det, träffar av en slump Fredrik som kommer som patient efter en cykelkrash. Fredrik som själv tävlat på hög nivå i Ironman både nationellt och internationellt, har Jocke, kom igen och kör nu! Se till att du är förberedd och inte fet och andfådd. Vilken sekund som helst kan ett proffs ringa på dörren och då kanske han eller hon blir besviken.. Jag försöker tänka på Fredrik och Fredrik, rätt vad det är så händer det. det kanske inte bara händer just mig.

Och nu har jag dessutom bättrat på känslan av misslyckande och naivitet genom att blotta mig på det här viset. Det är alltid en svår balansgång när det gäller vad vi vill och ska visa av oss själva på internet. Kanske är det någon duktig cyklist som köper något på Cykloteket, ser mitt anslag och surfar in och läser det här och tänker vilken negativ typ. Men jag har en gång bestämt att blogga om min vardag och om mig. Det här är i alla fall den nakna sanningen och ingen pålagd fasad i tävlingen på nätet om vem som har det lyckligaste livet.

[tags]Cykel, Cykling, Paracykel, Tandemcykel, Träning, Tävling, Motion, Landslag, Paralympics, Funktionsnedsättning[/tags]

Stockholm County, Sweden

3 reaktioner till “Efterlyser piloter i cykelbutik del II”

 1. Glöm inte att det är vanligt att ha tappat sugen i oktober, november som cyklist. Säsongen är slut och det är långt till våren. Inomhus lockar inte på samma sätt. Så känner jag iaf.
  Självklart så har du pilotproblemet också men samtidigt kanske lite allmänt låg vilket bidrar till din svacka.

  Själv räknar jag med att få tillbaka lusten senast december och då köra igång på trainern med målet att bli starkare i tempo. Så vi kan ta oss över de försmädliga 40 km/h i snitt. Och sen vidare…

 2. Jag har inte heller någon att cykla tandem med :-( Om man utnyttjar ledsagarservice för att cykla tandem tror jag att man måste betala :-( Om man har personlig assistent behöver man inte betala men jag måste utbilda min personliga assistent om jag ska ha någon. Min f.d. dövblinda kompis behövde inte utbilda sin assistent . Men först fick hon inte assistent men hennes mamma överklagade. Det kan nog inte en dövblind göra. Då blir nog åtalet ogiltigt :-(
  /Maria

  1. Hej Maria. Jag har ledsagning via kommunen. Tänkte utnyttja den för min löpträning. Man sa på kommunen att det borde vara lätt att hitta en ledsagare eftersom det är många ungdomar som är studerande och jobbar extra som ledsagare.

   Detta var i våras och inte en enda lämplig ledsagare har man hittat.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.