Idrottshelg för barn och ungdomar med synnedsättning 2014

Idag är jag och projekt paracykel i Eskilstuna och visar tandemcykling under en idrottshelg för barn och ungdomar med synnedsättning. Arrangör är Specialpedagogiska Skolmyndigheten.

Ett 60-tal deltagare från hela landet provar ett 15-tal aktiviteter, allt från boxning, speciella boll- och racketsporter för synskadade till simhopp och klättervägg. Idrottshelgen arrangeras för sjunde året i rad, varav dom senaste 5 åren i MunktellArenan i Eskilstuna.

Här är jag med tre kollegor från projektet och låter ungdomarna prova tandemcykling. Vår yngsta cyklist idag var nog 8 år och det bästa har helt klart varit den glädje ungdomarna utstrålat. Flera av dom har återkommit flera gånger under dagen för att cykla mer och våra piloter har minsann fått jobba idag :) Mot slutet av dagen blev det till och med en liten tävling mellan två ekipage mest på kul. Jag har mest varit med som reklam och pratat med ungdomar och föräldrar om cykelsporten.

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Paracykel, SPSM[/tags]

Stockholm, Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.