Service av löpbandet

Tunturi T30 treadmilTunturi T30 treadmil display.jpeg

Mitt löpband, ett Tunturi T30 som jag skaffade 2010 har verkligen fungerat perfekt och varit till stor nytta. Jag har ingen riktig koll på hur många mil och timmar det har gått, men det är flitigt använt i perioder. Att skaffa ett löpband hem av lite högre kvalitet kostar en slant och min förhoppning var att det skulle hålla länge och mardrömmen är att det ska gå sönder och jag inte av ekonomiska skäl kommer kunna skaffa ett nytt i brådrasket.

Det senaste halvåret har det börjat krångla lite. I början av varje löppass tvärstannar bandet och så håller det på 4–5 minuter för att sedan fungera bra. Efter samtal med en tekniker hos den svenska generalagenten, tror man att det är överbelastning för att mattan börjar bli stel och trög att dra runt. Efter en stunds användning mjukas mattan upp och det fungerar normalt igen. Det låter som en rimlig förklaring. Efter lite extra smörjning märks också en positiv skillnad.

Men jag tänkte ändå få lite service och översyn för att eventuellt byta matta för att detta fel inte ska ge några följdfel och exempelvis skada motor om det inte redan gjort det.

Jag fick kontakt med auktoriserad serviceverkstad och besök bokades. Ett kostnadsförslag skulle så klart kosta en slant, men det kändes värt det.

Nu har teknikern just gått och jag känner mig mest full i skratt och fascinerad. Genom att bara titta på löpbandet, utan att röra eller starta det, utan att prova att ta ens några steg, meddelade teknikern att mattan var i fint skick och inte behövde bytas. Jag frågade om han inte ville se fenomenet och när jag visat, sprutade han något smörjningsmedel på några gångjärn och sedan gjorde han sig klar att gå. På min fråga om reservdelar och byte, blev svaret att jag nog kunde få visst besvär, men säkert hitta reservdelar på internet.

Min första åtgärd blev nu att meddela firman att det inte var någon större idé att ens skicka en faktura eftersom jag då skulle bestrida den samt att jag gärna ville ha besök av någon som kunde löpband och inte hänvisade till internet för reservdelar. Det var ändå generalagentens auktoriserade verkstad och servicepartner jag vänt mig till.

Så det blir till att fetta in mattan lite extra och hoppas på att det håller en stund till. :)

[tags]Löpning, Löpband, Tunturi, Service[/tags]

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.