Idrottshelg för barn och ungdomar med synnedsättning 2015

Specialpedagogiska Skolmyndigheten – SPSM anordnar varje år ett idrottsläger för barn och ungdomar med synnedsättning. För närvarande äger dessa läger rum i Eskilstuna. Man får prova på en rad olika idrottsaktiviteter, bland annat klättervägg, simhopp, judo, goalball, elektronskytte, spinning, crosstrainer eller så kallad ”Indoor Walking” etc.

Självklart var vi från Projekt Paracykel där även i år. Vi deltog första gången förra året som en sidoaktivitet mest på prov. Men i år var vi en av de ordinarie aktiviteterna då cykling var väldigt uppskattat förra året.

Vi var där med tre piloter och några cyklar samt mig som mest skule fungera som förebild och inspiration som aktiv tandemcyklist. Det blev ingen cykling för mig idag. Det blev lite prat med barn och föräldrar och det kändes trevligt och uppskattat även i år och en hel del kända ansikten stötte jag också på bland både föräldrar, barn och syskon.

Cykel är en väldigt kul sport och man deltar på lika vilkor som andra cyklister. Däremot försöker jag vara lite tydlig med svårigheten att just finna någon att cykla med, en så kallad pilot och cyklarna i sig är ganska dyra, även om man kan söka fondmedel för det upp till 30 års ålder. Det är en ganska lång startstrecka jämfört med andra sporter, men otroligt kul.

[tags]Barn, Ungdomar, Cykel, Cykling, Paracykel, Tandemcykel, Eskilstuna[/tags]

Eskilstuna, Södermanland County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.