”Ride California” 1283km slutfört

2016-02-10_1829483

2016-02-10_1829122

2016-02-10_1653301_clean

2016-02-10_1619100

Sedan min premiär på Zwift dagen före julafton så har jag nu cyklat 1283km inomhus på trainer. Hittills har det blivit 38 timmar och 20 minuters total cykeltid. Jag har inte räknat efter, men jag tror inte jag kommit upp i den distansen sammanlagt inomhus sedan jag skaffade min trainer i december 2013. Det är ganska fascinerande. Det beror på att jag äntligen lyckats ställa om min inställning till att inte känna det som om all träning är helt värdelös och bortkastad om det inte har funnits piloter och träningsmöjligheter utomhus. Det tog sin tid att acceptera den begränsningen för mig. Men framför allt är det för att jag hittade Zwift vilket min kompis Thomas var högst bidragande till.

Vid första inloggningen på Zwift fick man välja en av två utmaningar; ”Ride California” och ”Climb Mt. Everest”, Då hade jag dålig koll på vad det innebar, men att cykla upp för Everest 8848 meter lät jobbigt och att cykla i Kalifornien lät varmare och plattare, det var så jag tänkte. Sedan förstod jag att den ena utmaningen bara handlade om att på de tillgängliga banorna samla kilometrar, 1283km och i det andra falet att samla höjdmeter motsvarande Mount Everest, 8848 meter. Nu cyklar man inte i Kalifornien, men det framgick inte om sträckan 1283km motsvarar Kalifornien på längden, bredden eller runt.

Idag avslutades utmaningen och jag har cyklat mina första 128 mil inomhus med Zwift. Det har varit den mest inspirerande inomhusträning jag upplevt tror jag.

Helgen som kommer kör jag SM på bana i Falun och efter det fortsätter både lång- och kortdistansträningen. Jag kommer åter börja med löpningen inomhus för att förbereda mig inför utespringarsäsongen och även träna ren bol-, arm- och benstyrka. Det är två månader kvar till första långa distansen utomhus så det är fortfarande gott om tid men mycket kvar att göra.

[tags]Cykel, Cykling, Paracykel, Tandemcykel, Zwift, Träning[/tags]

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.