Ranking 10000 meter

1:a maj började en ny roddsäsong även online och ens tidigare träningspass och rankade prestationer arkiverades under förra säsongen. Den korta säsongen för mig blev det bara 30000 meter rott och jag rankade mest på kul ett 100 meterspass och ett 1000 meterspass. Givetvis hamnade jag i den nedre delen av topplistan, precis som väntat.

Men jag ägnade dom första veckorna med roddmaskin mest år att testa vilken sorts träning som passar mig bäst och en del tid gick åt att läka skadorna i händerna vilka jag tror alla nya roddare får. Sedan har också utesäsongen för cyklingen dragit igång och så här i början har det blivit en del uteträning och nu stundar några motionslopp och tävlingar fram till mitten av juni då allt lugnar ner sig igen.

Men idag bestämde jag mig för att köra 10000 meter för att ranka mig och hamna på listorna. Det ser ut som att dom flesta som använder Concept2’s online loggbok använder rodd som riktig seriös träning och deras tider kan jag ännu inte alls konkurrera med. Men det är en bra sporre för min egen del.

Dagens pass gick ganska lugnt till eftersom tanken är att cykla imorgon igen. Dessutom vill jag vara lite rädd om handflatorna. Dagens 10000 meterspass slutade på 46:02 minuter inklussive pauser och blev därmed väldigt mycket bättre än mitt förra försök.

Jag blev rankad 11 av 14 på den aktuella distansen. Eftersom det är en ny säsong från och med 1/5, så har ine så många hunnit köra så mycket än antar jag. Och kanske är roddsäsongen som cykelsäsongen, när värmen kommer är man kanske ute och ror på riktigt och att maskin kanske för dom flesta används mest under vinterhalvåret.

[tags]Träning, Rodd, Roddmaskin, Concept2[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.